3 признака, че всичко ще бъде наред

3 признака, че всичко ще бъде наред

Дори и сега да не изглежда така...

Всеки момент от живота ни определя следващия…

Всички понякога забиваме в собствените си мисли. Едно нещо трябва да осъзнаете, че без значение какво се случва в живота ви в момента, всичко ще бъде наред, всичко ще се оправи.

Ние непрекъснато се тревожим, че нещата могат да се объркат, какво ще помислят другите хора за нас и така нататък, и така нататък. Накратко, ние се фокусираме само върху негативните варианти. Те обаче представляват само малка част от всички възможности, с които разполагаме. Шансовете те да станат реалност са малки. Но дори ако страховете ви се сбъднат (да речем, че някой помисли нещо лошо за вас), те едва ли ще повлияят значително на живота ви.

Истината е, че дори страховете ви да станат реалност, в 99% от случаите всичко ще бъде наред.

Спомнете си за какво сте се притеснявали напоследък. Сигурно вече сте преживели всичко това, нали? Да, били сте принудени да се справите с възникналите проблеми, но животът ви не се е сринал; напротив, научихте полезни уроци, които в крайна сметка ви направиха по-силни.

Ако винаги си казвате, че всичко е наред, можете постепенно да се освободите от притесненията и тревогите, и да се научите да предотвратявате появата им.

Можете да подобрите качеството на вашето мислене и живота като цяло…

Започвайте деня си спокойно, с искрена усмивка на лицето си и едва след това пристъпвайте към всичките си дела.

Струва си да го правите.

Но…

Какво да правите в трудни моменти, когато в живота ви дойде истинска беда? Как да се справите с нея?

<…>

Обстоятелствата и хората понякога ще ви сломят. Но ако се съсредоточите върху положителното, отворите сърцето си за любов и продължите по пътя, независимо от всичко, тогава със сигурност ще можете да се съберете парче по парче, да се възстановите и да станете по-силни и по-щастливи, отколкото сте били преди.

Промените се случват точно сега. Няма нищо сигурно. Вие сте свободни

Всичко в живота е временно. Нищо не трае вечно. Всеки момент ни дава ново начало и нов край. Получаваме втори шанс всяка секунда.

След дъжд слънцето винаги грее. След нощта винаги идва зората –напомня ни се за това всяка сутрин, но някакси отказваме да го забележим.

Хора от цял свят непрекъснато споделят своите сърцераздирателни истории за това как целият им живот се е превърнал в опит да се справят с някое несправедливо събитие от миналото. Всички възможности, които им се дават, те изгарят на клада с огнената мания кое не може да се промени. Ключът е да осъзнаете, че не сте задължени да бъдете един от тези хора.

Вие сте продукт на своето минало, но не трябва да сте в негов плен. Ставате затворник, когато се придържате към нещо, което вече не съществува. Бъдете смели и кажете на миналото "сбогом!", и тогава животът ще ви възнагради с ново „Здравей!”. Колкото и да Ви е трудно, МОЖЕТЕ, вие сте ДЛЪЖНИ да го пуснете.

Трябва да се освободите и да приемете, че не знаете как ще се развие животът ви по-нататък. Научете се да обичате и цените тази свобода. Само когато сте се реели във въздуха, без да знаете какво да правите по-нататък, ще можете да разперите крилата си и да летите към бъдещето. Да, не знаете какво ви очаква, но няма значение. Важно е, че най-накрая имате разтворени крила, които ще ви носят само напред.

Имате множество удивителни варианти.

Като цяло се стремим да придобием само малък диапазон от житейски преживявания – добри времена, удобни ситуации, преживявания, които ни правят щастливи. Но това, с което се сблъскваме всеки ден в действителност, е съвсем различно. Животът ни дава широк спектър от най-различни преживявания, които предизвикват в нас гняв и любов, скръб и радост, разочарование и възторг, самота и объркване... тези емоции непрекъснато се сменят една с друга. Те са част от нашата реалност – нашето колективно състояние на човечеството.

Въпрос: как ще реагирате вие на това?

Можете да се бунтувате срещу несправедливостта, тъй като не можете да получите това, което толкова много искате. Може да се ядосате на целия свят заради болката и страданието, с които сте се сблъскали. Може да се опитате да се съпротивлявате и да отричате тъгата, разочарованието, смущението и т.н. Само не забравяйте, че ако изберете негативното, това в крайна сметка само ще влоши ситуацията и ще доведе до повече отчаяние.

По-ефективният вариант е може би пълното приемане на реалността и широкия спектър от житейски преживявания, с които сте се сблъсквали. Това включва всичките ви емоции, всичките ви възходи и падения, всичките ви радостни и тъжни моменти и какво се случва между тях. Животът не е само дъги и пъстри пеперуди. Той е сложен и непредсказуем.

Да приемеш живота напълно означава да откриеш невъобразими възможности, да бъдеш подготвен за неочаквани промени, да проявяваш състрадание и доброта към себе си през трудни времена, да даваш любов, независимо какво се случва, и да си благодарен за възможността да преживееш всичко това.

Това означава да не очаквате, че животът винаги ще бъде спокоен и премерен, подреден, а да приемете реалността такава, каквато е, да приемете себе си такива, каквито сте и да се стремите към най-доброто.

По всяко време можете да направите малка стъпка към промяна за по-добро.

Няма нужда да издигате планини в главата си. Няма нужда да се опитвате веднага да завладеете целия свят. Когато търсите незабавно удоволствие (значителна, бърза промяна), животът ви става болезнен и разочароващ. Когато възприемате всеки момент като възможност да направите малка, полезна инвестиция в себе си, резултатът няма да закъснее.

Когато всичко се разпадне, можете да намерите множество малки неща, които се нуждаят от възстановяване. Когато изглежда, че нещата се объркват, дори и най-малките положителни усилия са способни да променят ситуацията. Времената на големи несгоди са времена на големи възможности. Няма проблеми, с които да не можете да се справите. Когато всичко върви добре, е много лесно да изпаднете в рутина на самодоволство. Много е лесно да забравите колко невероятно способни и находчиви можете да бъдете. Не забравяйте да правите малка положителна стъпка една след друга, за да промените живота си към по-добро.

Ако искате да започнете веднага, не се колебайте, предизвикайте себе си. Изберете конкретна област от живота си, която бихте искали да подобрите, и…

  • Запишете конкретни подробности, детайли за текущата си ситуация. (Какво ви притеснява? Какво е станало? Какво искате да промените?)
  • Запишете отговора на следния въпрос: Какви ежедневни ритуали ще допринесат за разрешаването на настоящата ситуация? (Бъдете честни със себе си. В момента предприемате ли някакви конкретни действия, които допринасят за решаването на проблемите, с които сте се сблъскали?)
  • Запишете конкретни подробности за вашата идеална ситуация. (Какво би ви направило щастливи? Как изглежда текущата ви ситуация?)
  • Запишете отговора си на следния въпрос: Какви ежедневни ритуали ще ви помогнат да бъдете там, където искате да бъдете? (Помислете за това. Какви малки, ежедневни стъпки трябва да предприемете, за да продължите напред?)

Изводът е, че всеки момент от живота ви определя следващия. Този момент е мост между реалността на това къде се намирате сега и виждането къде искате да бъдете.

Реалността в действителност пребивава при вас във всяка секунда. Най-удивителното е, че можете да я промените. Просто трябва да решите какво искате да правите с нея.

Пътят към това, което най-много искате в живота си, се състои от хилядите малки стъпки, които предприемате всеки ден. Решете къде искате да бъдете, направете първата стъпка и не спирайте.