Мъдра притча за това как да проверите верността на партньора

Мъдра притча за това как да проверите верността на партньора

И за мъже, и за жени...

Започвайки връзка, всеки от нас си задава въпроса –  дали партньорът ми ще остане верен? Разбира се, невъзможно е да се предвиди на 100%, но все пак има ситуации, в които се научава цялата същност на човек...

Отговорът се крие в една проста, но много дълбока притча

В планината живеел мъдър старец, при когото мъже и жени идвали за съвет преди сватба или просто докато дълго търсели верен любовник. И всички задавали един и същи въпрос:

„Как да разберем, че избраният няма да изневери, че можеш да вървиш ръка за ръка с него през целия си живот и да му се довериш, без да очакваш предателство от негова страна.“

В крайна сметка наистина всеки иска да не прави грешка и да намери единствения за цял живот. И всички получили един и същ съвет:

„Лоялността на жената се проявява, когато мъжът няма нищо. А лоялността на мъжа се проявява, когато той има всичко.“

Наистина ли истинската любов се нуждае от изпитания?

В края на краищата човек е доста сложно създание и всеки има тенденция да се променя през целия живот. И може би не са виновни обстоятелствата, в които двойката се намира, а просто други възгледи и концепции, които са се развили с времето.

Да, и лоялността зависи по-скоро от моралните качества на човек и не зависи от обстоятелствата. В крайна сметка, ако човек има висок морал, тогава не би му хрумнало да изневери на избрания от него и да има афера зад гърба му. Ако любовта се случи, той ще постъпи честно и ще се раздели с човека, без да изневерява или да мами.

И тайно, като правило, изневеряват само онези, които нямат съвест. Но в този случай никакви пари няма да помогнат и никакви обстоятелства няма да могат да променят такъв човек. Въпреки това, разбира се, има смисъл и известна истина в това твърдение.

Всеки има възходи и падения в живота.

И в такива моменти всички емоции и чувства се засилват. Негодуванията, разочарованията и слабостите се разливат. Освен това, когато губи всичко, човек просто е стресиран и интензивността на емоциите, първо, не му позволява трезво да възприема и оценява ситуацията, и второ, в такава ситуация винаги има усещане, че някъде е по-добре.

Ето защо най-силните бракове се разпадат при такива обстоятелства. В края на краищата не всеки може да не падне духом, да продължи заедно, да подкрепя, да прости, да приеме, а лоялността и предаността ще бъдат едно от решаващите качества тук.

За мъжете, които имат всичко, да устоят на чара на друга жена е не по-малко трудно. Когато има възможности и има толкова много изкушения наоколо, само най-верните и надеждни ще могат да мислят разумно и да не се поддават на изкушението.

Както и да е, но истинските, силни връзки се градят на доверие. И ако съществува, тогава няма нужда да се проверяват такива връзки с обстоятелствата. А верността е понятие, което не зависи от обстоятелства и причини.