10 съвета как лесно да заспивате и да се събуждате без мъка

10 съвета как лесно да заспивате и да се събуждате без мъкаТези способи ще направят съня ви здрав и пробуждането леко и приятно

  1. Първият начин е стар, но ефективен и действа. Физическата активност действително прави чудеса. След вечерен джогинг, разходка или няколко часа във фитнес залата, ще спите много крепко. Дори лека гимнастика сутрин ще ви зареди с бодрост за целия ден, а вечерта ще можете да заспите веднага след като докоснете възглавницата.
  2. Много ходене е полезно. Разходка може да се прави винаги и при всякакви климатични условия. Разходките на открито насищат кръвта с кислород, който регулира от своя страна всички процеси в организма, включително сън и бодърстване.
  3. Водни процедури. Всичко, което сте срещали като съвети из детските книги, се оказва вярно. Обливания, плуване, закаляващи и контрастни душове великолепно въздействат върху състоянието на целия организъм и режима му на почивка.
  4. Горещите вани също заслужават отделна точка, тъй като това е истински ритуал. Ако страдате от разкъсване на съня, дълго заспивате, а на сутринта сте изморени и вяли, то вземането на вани с ароматни масла и билки може да промени коренно ситуацията. Само едноседмичен курс ще ви направи значително по-спокойни и по-здрави.
  5. Масаж ще ви помогне да отпуснете тялото и нервната система. Ако нямате възможност да получите помощ от професионалисти, то самомасаж или частичен масаж на главата и краката с помощта на специални устройства ще ви върне силата и хармонията.
  6. Йога и танци – това е чудесен начин да опознаете тялото си и да му помогнете да се научи как да възстановява силите си за една нощ. Почти всички, които танцуват под горещи ритми или изпълняват асани, имат крепък и равномерен сън.10 съвета как лесно да заспивате и да се събуждате без мъка
  7. Чай – уникална напитка, той може да върне силите и да ободри, но може и да успокои, когато това е необходимо. За вечерната чаена церемония по-добре да дадете предимство на билковите и плодови напитки, те ще окажат нужното въздействие.
  8. Релаксираща или просто красива музика създава хармония около вас и всичко, което правите, ще се случва по-леко и ще донесе радост. Можете да слушате любимите си мелодии в леглото със слушалки, а може да включите звука из целия апартамент, стая – важното е това да е приятно и за останалите вкъщи.10 съвета как лесно да заспивате и да се събуждате без мъка
  9. Създайте си „тактилен рай“ – винаги спете на чисто, миришещо на свежо бельо от приятни тъкани, обличайте нощем удобни дрехи, нека всичко да ви отпуска и успокоява вас и вашите сетива.
  10. Използвайте аромати, те правят чудеса! Като сънотворно можете да използвате арома лампа с няколко капки етерични масла или мъничко от любимите си парфюми, които ви дават равновесието и спокойствие.10 съвета как лесно да заспивате и да се събуждате без мъка