10 размисли за живота

10-razmisli-za-zhivota

  1. Колкото повече във вашият живот се появяват неща, които не можете да опишете с думи, толкова по-ясно ще виждате света.
  2. Вие сте тук само за кратко посещение. Не бързайте, не се притеснявайте. И непременно се насладете на аромата на цветята по пътя.
  3. Човекът е устроен удивително: той се огорчава, когато губи богатството си и равнодушен към това, че дните от живота му си отиват безвъзвратно.
  4. Животът е даден не да го прекараме просто така. Той е даден като възможност да се докоснем до дълбините на своето същество. Не губете времето си напразно.
  5. Живейте живота си пълноценно, докато сте тук. Пробвайте всичко. Погрижете се за себе си и приятелите си. Забавлявайте се, бъдете луди, бъдете загадъчни. Тръгнали сте за никъде, така че трябва поне да се наслаждавате на процеса.
  6. Не пренебрегвайте възможността да се учите от своите грешки, търсете причините за своите трудности и ги отстранявайте. Не се стремете да бъдете съвършени, просто бъдете пример за достоен човек.
  7. Всяко нещо е правилно или погрешно само дотолкова, доколкото вие така смятате. И нищо не е правилно или погрешно в същността си. Първото нещо, което трябва да изясните пред себе си за Вселената – че никое състояние не е "добро" или "лошо". То просто е там. Така че, спрете да оценявате. Това, което се случва, е просто това, което се случва. Как вие се чувствате по този повод – това е друго нещо.
  8. Умът ви може да се настройва. И ако вие не го настроите сами, то някой друг ще го направи вместо вас.
  9. Телевизията никога няма да бъде форма на изкуство, защото тя следва очакванията на зрителите.
  10. Културата – това е вашата операционна система.