5 прости съвета за добро настроение

5-prosti-saveta-za-dobro-nastroenie

Включете колкото се може повече лампи, намирайки се в помещението

Особено рано сутрин зимата или в облачен, дъждовен ден. Включвайте полилеи, нощни, настолни лампи, аплици, спотове! Така през деня депресия практически няма да ви налегне и не случайно – тя не е приятел със светлината. Същото може да се каже и за добре осветени помещения с 3-5+ източници на светлина по всяко време. По-добре икономисайте от дивана, но закупете 2 осветителни тела с топли цветове повече – ползата от тях за настроението ще е много по-голяма.

Разумен шопинг

Дори учените не отричат факта, че чрез закупуване на желана вещ ние забравяме за тъгата. Но покупка на нужните неща или нещо малко "за душата". На емоционално ниво позитива от покупката, независимо от нейната цена, е приблизително един и същ. А да купувате излишно скъпи неща, а после да изпитвате угризения на съвестта е още по-лошо, така че въздържайте се.

По-често се прегръщайте и целувайте с любимия ви човек

Благодарение на нежните отношения се повишава нивото на серотонин в кръвта. Серотонинът, както е известно, е хормонът на щастието. Но не при всички хора, поради физически и биологични причини, той се произвежда в нужното количество.

Спомнете си какво ви е доставяло радост в детството

Много начини за повдигане на настроението могат да се почерпят оттам. Например, забавлявайте се с правене на сапунени мехури на балкона или изрисувайте в стил "графити" стената на своята вила/гараж, отидете на цирк, лунапарк или покарайте велосипед.

Зареждане с бодрост и дух ще ви даде един добър филм

След това със сигурност ще сте в приповдигнато настроение. А в следващите дни ще си спомняте забавни моменти или сцени, впечатлили ви най-много. Внимавайте в избора на филм – избирайте забавни и леки или смислени и добри филми, а не наситени с убийства, кръв и ужаси. Те влияят на нашето настроение, начин на мислене, стил на живот и възприятия за света.

Щом можем с тези прости методи да не се поддаваме на саморазрушение и депресия, защо да не се усмихнем, да помахаме с ръка на депресията, да си пуснем любима музика и да си направим кафе или чай?