Прости факти за любовта, които често забравяме

Понякога най-важното лежи на повърхността, но потопени в ежедневието го забравяме. Светлило публикува няколко прости истини за любовта, които е добре да си припомняме от време на време.


1. В своя живот се обкръжаваме с хора, каквито сме самите ние. Ако не ви устройва вашето обкръжение, погледнете в себе си.

lubov-fakti-1
2. Каквото даваме, това получаваме. Дръжте се с партньора си така, както искате той да се държи с вас.

lubov-fakti-2
3. Всички имаме нужда от любов. Любовта означава приемане, искреност, нежност, грижа, готовност да поемем отговорност, надеждност, безкористност, щедрост.

lubov-fakti-3
4. Думите имат сила. С дума можем да изцелим, с дума можем да убием. Следете какво говорите (особено на партньора си).

lubov-fakti-4
5. Ревността е проява на страх от самотата, ниска самооценка и неприемане на себе си. Доверието е задължителен елемент на истинската любов.

lubov-fakti-5
6. Говорете за своите желания, за чувствата, които изпитвате. Нека партньора ви знае, че го обичате и цените. Никога „Обичам те“ не е излишно.

lubov-fakti-6
7. Да обичаш означава да подариш част от себе си без заплащане и уговорки. Ако търсите любов просто трябва да я подарите. И колкото повече давате, толкова повече получавате.

lubov-fakti-7
8. Докосването – това е една от най-силните прояви на любовта, укрепващо взаимоотношенията. Да докоснеш любимия е като да докоснеш душата му.

lubov-fakti-8
9. Ако обичаме някого трябва да му дадем свобода. Свободата да взема собствени решения, да живее така както иска той, а не както искаме ние. На всеки е необходимо лично пространство.