Бъди внимателен към всеки един момент

Бъди внимателен към всеки един моментБъди внимателен към всеки един момент.

Погледни вътре в себе си и и ще почувстваш как хиляди процеси се случват едновременно и ти дават живот.

Сърцето движи твоята кръв, белите дробове я изпълват с живот, стомахът преработва храната, а очите и ушите ти откриват чудните красоти и преживявания на света. Организмът успява безпогрешно да разнесе витамини по нужните места, да се бори с болестите, да отдели боклука и едновременно да изпълнява такова количество задачи, което умът ти не побира.

А ти изживяваш този момент и казваш, че чудото не се случва точно тук и сега.

Бъди внимателен към всеки един момент.

Около теб винаги са твоите живи приятели – растенията и животните. Погледни ги и тяхното разнообразие ще те впечатли. Техният външен вид, поведението им, тяхната роля в живота на човечеството. Погледни завладяващия танц на облаците или от пухчетата, движението на водата и полета на птиците. Зачеркни от реалността, което и да е от тези неща и може да се окаже, че твоят живот без тях сега не би бил възможен. Твърде много е трябвало да бъде направено, да се е случило, за да имаш възможността да четеш този текст сега.

Но ти не забелязваш това, сякаш не се случва чудо точно тук и сега.

Просто бъди внимателен към всеки един момент.

Погледни хората около теб. Тъжни и весели, забързани и наслаждаващи се. Всеки от тях има своята удивителна съдба. Със страхове и надежди, проблеми и вдъхновение, с движението по свой път или не. Със своите творения те те вдъхновяват или остават незабелязани, създават прекрасни светове, или губят възможности, общуват с теб или затворят сърцата си. Наблюдавай ги и ще почувстваш неописуемото.

Но ти казваш, че просто нищо интересно не се случва, че всяка секунда, всяка глътка въздух, всяка среща – това не е чудо, случващо се точно тук и сега.

Бъди внимателен към всеки един момент. Бъди внимателен към чудесата на живота, които витаят около теб, докато ти спиш в движение.

Това е най-важното.

Чудото не е нужно да се търси, не е нужно да се прави или чака.

Чудото вече се случва. Винаги.

И когато се питаш от какво имаш нужда, за да станеш щастлив, знай следното: „Бъди внимателен към всеки един момент“.