10 глупави неща, които правят жените, проваляйки живота си – Част 2

10-glupavi-neshta-koito-pravyat-zhenite-provalyajki-zhivota-si-chast-2-1

Продължение от Част 1 

В какво се забъркахте?

Грешка 6. Глупави очаквания.

Помислете сами, можете ли да се поддадете на превъзпитаване на вашите вече ...десет и няколко години. Ето така е и при него. Готвейки се да се омъжите, не разчитайте, че той ще стане друг човек само под вашето драгоценно влияние. Вместо да мислите "Аз мога да го променя", вие трябва да имате отговор на "В какво се въвличам?".

Много често се случва, че качествата, които така са ви привличали в жениха, стават омразни после. Тайната за това се крие във факта, че ние несъзнателно търсим в избраника черти на баща си, искаме отново да преживеем травматични събития от миналото или да се предпазим от наранявания, причинени ни някога. А избраникът в крайна сметка се оказва друг! И тогава започвате да го ненавиждате. Въпреки че всъщност мразите себе си.

Съвет. Ако сте встъпили в брак, за да се предпазите от наранявания в детството, приключете с него възможно най-скоро. Да надиграете миналото е невъзможно. Ако сте омъжена и мразите мъжа си, в търсене на източника на омраза първо погледнете вътре в себе си. А не намерите ли причината на своите страдания, така и ще продължите в брака - мразейки и считайки, че всички мъже са „повредени”.

Използвайте тялото си правилно

Грешка 7. Глупави мисли.

Нито „Е, това не е любов, но какво да се прави”.

Нито "Сега е най-подходящият момент в живота".

Нито "Всички очакват това от мен".

Нито за доказателство "Аз също мога така".

Нито "Така ще го накарам да се ожени за мен".

Нито "А какво друго ми остава"...

И всякакви подобни нелепици не бива да бъдат причина да искате да имате дете. Подбудите ви трябва да се основават само на това: имам желание, способности и средства да дам на детето всичко необходимо: любов, защита, материална осигуреност.

Никакви ваши нужди не са от значение. Важни са само нуждите на детето. После то се разплаща за всичките ви проблеми и грешките ви се предават на него. Основна тук е винаги жената. Без съмнение отговорността е и на мъжа, но в края на краищата тялото е ваше!

Съвет. Обмислете както трябва, кога и от кого да забременеете.

10-glupavi-neshta-koito-pravyat-zhenite-provalyajki-zhivota-si-chast-2-2

Не си позволявайте да обиждате децата си

Грешка 8. Съпътстващи глупости.

Ужасно е, когато жените действат обратно на майчинския си инстинкт. Дори в дивата природа няма по-яростно същество от самка, защитаваща малките си. Но при хората... Има жени, които си позволяват да бият своите деца, оставят ги на други хора уж за възпитание (и то само в името на това „да не ги остави мъжа”). А една двойка дори продава "нечаканото" си бебе, за да започне бизнес.

Съвет. Помнете, че децата няма да ви простят, ако не ги защитите. Не позволявайте на никого да вреди на децата ви и не ги жертвайте в името на щастието на мъжете или на някаква въображаема привързаност.

Не се страхувайте да тропнете с крак

Грешка 9. Глупава безпомощност.

Малките момичета често се сърдят, ако нещо не стане така, както искат. Но къде се губи този гняв, когато те пораснат? Жените се обиждат, плачат, страдат, изпадат в депресия и то само защото се страхуват да проявят гняв, страхувайки се да не обидят и разсърдят другите.

Депресията не е нищо друго, освен пасивно преживяване на ситуацията, докато активният, кратък изблик на гняв може да реши напълно проблема и да установи границите, които отсрещния не бива да преминава.

Спрете да събирате гнева дълбоко вътре в себе си (доказано е, между другото, че това причинява заболявания).

Съвет. В живота има болезнени моменти и преодоляването на тази болка е цената, която трябва да платите, за да развиете характера си. Вие, както всеки човек, имате привилегията, правото и възможността да бъдете личност.

Това съвсем не означава, че трябва постоянно да нападате другите, тропайки с „копита”; това означава, че трябва да включите и себе си в уравнението, но не като остатък от цялото число, не като страничен продукт от изчисленията! Не оставайте с онези, които злоупотребяват с вас.

От моето блато няма по-добре

Грешка 10. Глупаво всеопрощение.

Жените са най-търпеливите създания на света. Те могат да измислят милион извинения, само за да не прекъснат връзката с незаслужаващ ги мъж. Колко често си мислим, че познатото ни „блато” все пак е по-добре от „блатото”, за което не знаем нищо. Повтаряме на себе си: "Ако си тръгна ще бъда нещастна". Да, това може и да е така. Но може и да се появи възможност да намерите собственото си щастие, от което сте се лишили чрез своето „топло местенце".

Съвет. Не живейте на принципа "Как да променя нещата без да се занимавам с тях?". Погледнете в себе си – там, вътре, трябва да се намери смелост, независимост и инициатива. Бъдете реалистки! Винаги имате избор!

Тайната на женското очарование

Известно е, че жените се смеят много повече от мъжете. Особено в смесени компании. Изглежда, че на мъжете повече им харесва да разсмиват, отколкото те самите да се смеят, при това тази асиметрия се наблюдава още от детството. Спомнете си кой в класа ви беше шут номер едно – със сигурност момче. А не се ли явява именно разликата между мъжкия и женския смях съществен фактор за създаването на хармоничен съюз?

Немски психолози са наблюдавали реакциите на жени при разговор с непознати мъже, а след това изпробвали и тези при други хора. Оказало се, че колкото повече една жена се смее, толкова по-силен интерес чувства към човека, с когото разговаря. А и да пофлиртуваш с мъж е приятно. Показател за здрави, хармонични отношения в двойката е женският, а не мъжки смях. Мъжете могат да се смеят или да не се смеят, но ако в семейството не звучи женски смях – работата е на зле.

Продължение от Част 1