10 глупави неща, които правят жените, проваляйки живота си – Част 1

10-glupavi-neshta-koito-pravyat-zhenite-provalyajki-zhivota-si-chast-13

Статията е по книгата на психоложката Лора Шлезинджър за това какви глуповати грешки допускат жените, проваляйки живота си!

Американската психоложка Лора Шлезинджър води своя програма по радиото. Обаждат ѝ се различни жени, за да поискат съвет, да зададат въпроси за любовта или просто да поплачат в слушалката. Анализирайки жалбите на тези жени, които са принудени да искат съвет от радиото, Лора решава да напише своите впечатления и мисли в книга. Така се появява "Ten Stupid Things Women Do to Mess Up Their Lives".

Не гледайте на себе си през призмата на мъжете

Грешка Първа. Глупава привързаност.

Тъжно, но все още в голяма степен успеха на всяка жена се оценява по такъв фактор като "има ли си някой". От другия пол, разбира се. И бедничките гледат на себе си и своята роля в живота само през призмата на отношенията с мъж. А какъв е този мъж, често не е от значение.

Защо да е лошо това?! И защо да не са прави тези, които живеят с алкохолик, тиранин, ревнивец, ходещо мрънкало, наркоман, с такъв който ги предава, лъже, държи се с тях грубо или безразлично. Много често жените от страх, че после няма да могат да си намерят никой друг, гледат да се омъжат за първия срещнат, доказвайки на обществото своята пълноценност.

Съвет. Не, това не е пълноценност. Онези, които твърдят, че "не са имали късмет" със съпруга си или в любовта, сами са се докарали до това положение. Затова повдигнете самочувствието си и не се унижавайте с недостойни връзки и бракове. Трябва да се научите да бъдете смели, настоятелни и уверени в себе си.

Вие не сте Пепеляшка

Грешка Втора. Глупаво ухажване.

Милиони пепеляшки по цял свят тъжно гледат през мръсните прозорци на своите „карети”, а принца все не идва, и не идва... Затова пък какъв симпатичен поизцапан градинар цепи дърва в съседната градина!

Вие най-вероятно ще направите грешен избор, ако:

 • Ако не сте сигурни в правилността на поведението си.
 • Ако сте склонни да казвате "благодаря" на всеки, който ви обърне внимание.
 • Ако приемате веднага това, което ви предлагат, а не избирате, което допада лично на вас.
 • Ако, срещайки се с мъж, вие сте готови да извикате за себе си: "Ура, вече не съм сама!".

Да свържете себе си с един човек, само за да се отървете от самотата, е бягство от реалността. Въпросът не е в това, че жената твърде дълго чака своя избраник, а в това, че тя не очаква нищо от себе си.

Не мислете, че мъжете са емоционално тъпи и не могат да направят разлика между ситуациите, когато имате нужда точно от тях и когато просто отчаяно се опитвате да влезете във връзка с някого. И не се учудвайте, ако след това започнат да си мислят, че сте ги използвали, превърнали сте ги в превръзка за рани, кърпичка за сълзи или гръмоотвод за истерии. Мъже идват в живота ви, за да го споделят с вас, а не да го заместят.

Съвет. Сами избирайте с кого да се срещате, а не чакайте, докато някой ви „избере”. Не се примирявайте с това, че не ви „върви” в живота. Преживявайте неизбежните периоди на самота, занимавайки своя ум и сърце - измислете си хоби, срещайте се с приятели, докато „чакате” достойният за вас.

10-glupavi-neshta-koito-pravyat-zhenite-provalyajki-zhivota-si-chast-12

Не целувайте жабата

Грешка Трета. Глупава преданост.

Ако една жена повтаря на всеки срещнат "Обичам го!", тя обикновено лъже околните. И себе си също, разбира се. Тези жени не са склонни да признаят, че са се оказали в ситуация на очевидно поражение. Често те с благодарност (!) понасят такова поведение или отношение към себе си, каквото нито един мъж не би понесъл и пет минути.

Странно, но за много жени любовта е нещо, което отива отвъд границите на разумното. А обръщали ли сте внимание на отвратителните двойни стандарти на обществото? Жените приемат за нормалност оплешивяващи глави, бирени кореми, раирани ризи с шалчета на точки..., ако мъжът е „добре сложен” в обществото или има пари. А един мъж, споделяйки впечатлението си на познат или приятел, казва: "Тя не е нищо особено, а има и дебели крака".

Защо жените се примиряват и не правят действителен избор за себе си, отнасяйки се към мъжете критично, а наричат всичко подред любов? Защото така и не са придобили увереност в себе си.

Повтаряйки неуморно напред-назад "Аз го обичам", те мислят за себе си:

 • Никога няма да намеря друг, който да ме търпи.
 • Не искам да остана сама.
 • Това е по-добре, отколкото нищо.
 • Сега е по-добре, отколкото беше.
 • Аз вече съм на 19 (29, 39, 49, 59).
 • Съмнявам се, че ще намеря нещо по-добро.
 • Понякога не е толкова зле.
 • В крайна сметка нищо друго не ми остава.
 • Чувствам, че съм му нужна.
 • Плаши ме сблъсъка с неизвестността.
 • Нещата не са толкова лоши, колкото им се струват на другите.
 • Трудно е да се намери някой, с когото да е леко и забавно.

Съвет. Не забравяйте, че ако целунете жаба, тя изобщо не е задължително да се превърне в принц. В устата ви ще остане отвратителен вкус, а в главата - лоши спомени. Не смесвайте чувствата, свързани с добрите отношения, своите фантазии, обещанията, секса, с любов. Чувствата изкривяват действителността; използвайте разума, оценявайки мъжете. А истинската любов няма да дойде, докато не се научите да обичате себе си. Действайте! Вие заслужавате най-доброто.

10-glupavi-neshta-koito-pravyat-zhenite-provalyajki-zhivota-si-chast-1

За това не може да се говори

Грешка четвърта. Глупава страст.

Очевидно е, че мъжете и жените по различен начин се отнасят към секса. Жените го възприемат прекалено романтично, смятат, че "простите движения" вменяват на мъжете някакъв ангажимент или задължения, смятат, че се принасят в жертва и често влизат в ролята на жертви.

Като цяло, що се отнася до тази страна на отношенията, по-добре да отлагаме, отколкото да се бърза. Дайте време на "ябълката да узрее", успявайки да оцените последствията от тази си стъпка. Човешката и сексуалната близост са твърде различни неща. Човешката близост е, когато можете да говорите с приятеля си за всичко. Така че никога не правете нещо, за което след това няма да можете да говорите с него.

Съвет. Няма значение на колко години сте, сексът не може да бъде мярка за ценностите ви и ценностите на вашите отношения с мъж. Бързият секс води до това, че още повече ще укорявате себе си, ще стигнете до още по-голямо отчаяние и чувство на ужасяваща самота.

Хвърляне слепешката в брака

Грешка пета. Глупаво съжителство.

Сто пъти поне всяка жена е чувала думите, че "преди сватбата е добре да поживеете заедно, за да се опознаете по-добре", а не да се получи от официалния брак залагане на сляпо. Въпреки всичко, това все още се прави. Според статистиката, честотата на разводите сред тези, които са живели заедно преди сватбата, в сравнение с тези, които веднага са минали под венчилото, е значително по-висока!

Цялата работа е, че жената се съгласява на съжителство без брак. Това е един вид капитулация: мъжът се страхува от "официалната" отговорност и тя решава да му партнира в това. Жената се установява с него не за да разбере какъв е той в действителност, а за да внесе стабилност в отношенията им, да го задържи.

Докато той разсъждава: "Трябва да видя дали ще ми е добре постоянно, всеки ден", тя си мисли: "Трябва да бъда внимателна, за да му е добре всеки ден". Ясно е, че тази настройка няма да работи години, в края на краищата и тази, и другата мисъл са утопия.

Съвет. За да накарате един мъж да ви уважава, сами уважавайте себе си, никога не смъквайте летвата на своите изисквания. Ако той не може да се изкачи на желаното от вас ниво, по-добре се разделете с него.

Прочети ЧАСТ 2 тук ...