Интересни факти за кръвните групи

interesni-fakti-za-kravnite-grupi

Оказва се, че по кръвната група може да се разбере много за човека и, както твърдят експертите, кръвната група е огледало на човека. Да опитаме да разберем дали е така.

Според специалистите в кръвната група се крият фактори, които могат да предопределят някои физиологични свойства на организма и да повлияят на възприятията на човека като цяло.

КРЪВНА ГРУПА 0

Тази група е най-древната. Изследвания показват, че сме я наследили от времето на неандерталците, а това са повече от 40 000 години пр.н.е. Основните съставки на хранителния режим на тези хора са били различни видове диви растения, насекоми, както и остатъци от хищници или мърша. Ако трябва да се каже с две думи – груба храна.

Хората с тази група често са безотговорни, не довеждат започнатото докрай. Но те са в състояние с лекота да намерят изход от тази ситуация, прехвърляйки проблемите си на хората около тях. Ненамирайки възможност за решение на проблема, просто прехвърлят нещата на така наречените "съмишленици". Именно тази способност им позволява да бъдат мениджъри, организатори, да се отличават с лидерски качества във всички начинания. Притежават доста мощни ораторски способности, умеят да увличат след себе си тълпи от хора, при това без да им се налагат, а използвайки всички аспекти на техните идеи.

 • Склонност към заболявания

Основно за здравето им е максимално и постоянно движение. Това изхожда от основната съставка, която трябва да включат в храната си – месото. Човек, водещ заседнал начин на живот от тази група и хранещ се предимно с месо, е особено склонен към всякакви заболявания.

 • Секс и мъж

Ако трябва да се опишат всички мъже с една дума, тя ще звучи така – Казанова. Да се домогнат до противоположния пол за тях е доста лесна задача. При това изборът се пада на жени, способни да предоставят всичките си таланти на мъжа, за да се чувства той завоевател. Дори и без специални, атрактивни форми, нито психологически, нито физиологически, този мъж е в състояние да порази всяка дама. Но това носи и значителен минус – доверието.

 • Секс и жена

Не бива да наричаме такива жени нимфоманки. Но този термин максимално описва възприятието им към този аспект на живота. Довеждат индивидите от противоположния пол до изтощение във всяко едно отношение. При партньорките постоянно се появяват основания за съмнения в искреността на чувствата на мъжа и другите му действия.

КРЪВНА ГРУПА A

Има своите корени от времето, когато хората започват да стават всеядни, а това е около 25 000-15 000 години пр.н.е. Основните им занимания са били земеделие и опитомяване на диви животни. Към този момент хора с тази група най-много се срещат в Западна Европа и Япония.

Главната черта на характера е лидерството. Умеят да намират изход не само от текущата ситуация, но дори се адаптират към външната среда. Настоящите си проблеми за тях е доста трудно да решат, докато в същото време са в състояние да дадат съвет на най-близък човек, при това този съвет ще бъде максимално ефективен. Професия подходяща за тази кръвна група: учители и лекари, различни видове администратори.

 • Склонност към заболявания

Ударението пада на сърцето, далака и зрителната система. Специално внимание трябва да се обърне на всякакви промени в половата система, както и проблеми в черния дроб и бъбреците.

 • Секс и мъж

Ако се съберат всички качества на тези хора по отношение на секса, ще се получи една дума – срамежливост. Но въпреки това на вярност не се надявайте, но намирайки сигурна партньорка, този мъж ще остане верен за цял живот.

 • Секс и жена

По същество това е най-добрата жена, която може да се намери, отчитайки средностатистическия мироглед. Грижовност и всеотдайност – това са две неотменими черти за този вид жени. Има и минуси – да се влюби във вас е много трудно, тя ще претегли всичко до последно и само когато се увери в чувствата си на 100% ще може да се отвори за вас.

interesni-fakti-za-kravnite-grupi1

КРЪВНА ГРУПА B

Първите знаци датират от около 15 000 години пр.н.е. Хората по това време са били склонни към преместване в по-хладния климат на Хималаите, бягайки от горещите местности. Всички тези промени в температурата са довели до появата на кръвна група B. В днешно време основната част от тази група на кръвта живее във Виетнам, Япония и Китай.

Такива хора са меко казано педанти. Всички поставени задачи и задължения изпълняват с повишено ниво на точност. Именно те са в състояние да станат майстори в своята дейност, а това е много отговорно и педантично. Тяхната основна насоченост е да бъдат: бижутери, хирурзи, адвокати, психиатри, криминалисти.

 • Склонност към заболявания

Много страдат лигавиците. Хранопровод, стомах, носоглътка трябва да се пазят.

 • Секс и мъж

Любовта за тези мъже е загубена кауза. Да са верни се получава изключително рядко. Но въпреки това този мъж може да е добър съпруг и да не причинява проблеми. А ако правилно прецени ситуацията и определи приоритетите в живота си, такъв съпруг може да се нарече идеален.

 • Секс и жена

Жените се опитват да покажат най-доброто от себе си без да пренебрегват най-необичайни методи. Екстравагантността и уникалността е в кръвта им. При това никой не може да ги заподозре в прекомерна преданост и вярност, въпреки че на пръв поглед създават именно такова впечатление. Жените, притежаващи тази група кръвна група не са завоевателки, но обичат да държат контрола в нежните си ръчици.

КРЪВНА ГРУПА AB

Спрямо другите, това е най-новата кръвна група. Възрастта ѝ не превишава повече от 1 000 години. Нейни основоположници са кръвна група A и B или по-точно тяхната връзка и е с голяма рядкост. В момента само 5% от хората притежават тази група на кръвта. Отличават се с особено спокойствие и разсъдливост при работа. Предпочитаните професии за тях са: изобретатели, учени, програмисти, икономисти.

 • Склонност към заболявания

Имат повишен имунитет към различен вид болести, но имат склонност и към сериозни заболявания. Особено уязвими са слуховия апарат, ставите и кожата.

 • Секс и мъж

В сексуално отношение това е мъж-магнит. Всички от противоположния пол не могат да си намерят място дори при вида му. Да получат разположението на дама, която е харесвана от всички, не е много трудно за тях. А когато дамата отвърне с взаимност, тя никога няма да съжалява, защото такива мъже са просто майстори в ухажването. Създават усещането, че общуването с противоположния пол е в кръвта им. При това остават хладнокръвни.

 • Секс и жена

Жената-вамп. Никога не остава без мъжко внимание. Но да получите нейното разположение не е така просто и трябва да се постараете. Изискването за проявя на максимум внимание при нея е на първо място. И само на мъж, който е в състояние да предостави и удовлетвори всичките ѝ изисквания, жената отдава цялата инициатива и ще направи най-щастливия на света.