Да чуеш себе си – какво разбрах, преживявайки смъртта

da-chuesh-sebe-si-kakvo-razbrah-prezhivyavajki-smartta

Автор неизвестен

Технически аз бях умряла и върната към живота. Няма да навлизам в подробности за тези събития, най-вероятно те няма да ви заинтригуват толкова, колкото това, което наистина искам да ви разкажа. Спомням си всичко, което се случваше, докато се намирах извън своето тяло. Това, което научих и чух, ме промени завинаги. Промени целия ми живот и моите представи за вселената и битието. Бих искала да споделя тези знания с вас. Не мога да разкрия името си, защото това, което ще разкажа абсолютно... не се поддава на осъзнаване. Докато не преминеш през него сам. Не казвам, че трябва безусловно да ми повярвате, но все пак – МОЛЯ ви да се замислите върху това как тези неща са свързани с нашия реален живот.

За протокола: аз съм на 32 години, имам добро образование, имам вярващо (но не до истерия) в мен семейство. Религията, която приемах до момента, не ми разкри истини за нашия свят, така аз осъзнах, че трябва да намеря своя собствен път на вяра и разбиране за света.

Повтарям, не ви моля да се откажете от своята религия или нещо подобно, аз просто ви казвам това, за да подчертая, че сама не бих повярвала в това, докато не преживях всичко сама. След като лекарят констатира моята смърт.

  1. Приказките за ярка светлина са истински. Не съм сигурна дали сте чували за това преди, но някои хора казват, че след смъртта виждате ярка бяла светлина и чувствате непреодолимо желание да продължите да се движите към нея. Така се и случва всъщност.
  2. Но това не е всичко. Има такива хора, някои ги наричат свои ангели-пазители, които са "проводници на душата". Те ни следват през целия ни живот. Помагат да не се отклоняваме от верния път. Ще бъдат до вас в момента на смъртта и ще ви помогнат да се преместите в друг свят или, както сега го наричам, дом.
  3. Още едно важно нещо: ние всички живеем с определена цел. "Да развиваме нашата душа". Ние не сме просто тяло. Тялото е простото доказателство за живота, но ние растем, за да получаваме нов опит. Случайностите не са случайни.
  4. Има такова понятие като сродна душа. Въпреки това, ние обикновено неправилно го разбираме. Всеки има много такива души. Те, казано по-простичко, като че ли са изтъкани от същата тъкан като нас. Това са членовете на нашето семейство, приятелите, любимите, всички които необяснимо защо ни пасват.
  5. Но сродна душа в романтичен смисъл, както го разбират много хора, е малко по-различно. "Искрата между двама", поради липса на по-добро наименование, ще го наричам така. Буквално това е нашата половинка, която не е толкова лесно да срещнем. Трудно е да си представим или да опишем чувството на любов, ако не сме го преживели.
  6. Всъщност, Земята е най-мрачното и мръсно място. Ние попадаме тук, за да се развиваме по-бързо. Това не означава, че на Земята няма прекрасни неща, просто тук има огромен брой препятствия и изкушения.
  7. Намирайки се извън тялото си преживях още едно важно нещо: кой съм била в минали животи. Да, прераждането – това не е мит. Целта на това явление е да ви помогне да придобиете колкото се може по-разнообразен опит. Помислете: ако Господ обича всички еднакво, защо тогава някой трябва да води повече. Концепциите за "рая и ада" и "деня на страшния съд" са само начин да се контролира поведението на хората. Ако някой знаеше, че той просто ще се превъплъти, а няма да попадне в ада, дали щеше стриктно да се подчинява на правилата?
  8. Вашите инстинкти са проводник на живота. Вашата душа ще накара тялото да реагира на стимули, дори и ако мозъкът не осъзнава това. Слушайте какво ви казва вътрешния глас. Това е най-ефикасният инструмент от съществувалите някога.
  9. Ще го обясня по-просто: има няколко житейски принципа към които трябва да се придържаме – бъди добър, бъди честен, не лъжи самия себе си. Материалното не означава нищо, вашето тяло е само средство за достигане на нов опит. Обичайте хората, въпреки всичко. Всички хора. В края на пътя е от значение само онова добро, което сте творили през целия си живот.
  10. Нищо не е вечно. Повечето от любимите за вас неща ще изчезнат с времето. Животът е само поредица от ситуации, опит. Ние говорим за "време", измерваме го, но това е погрешно. Понякога чувстваме как времето се забавя или ускорява – и това е най-доброто опровержение за неговата реалност. Нищо не бива да се измерва с времето, не се страхувайте от бъдещето, оценявайте това, което имате. Повярвайте, нито животът, нито смъртта са страшни. Отглеждайте в себе си щастието. Докато не е късно.