33 урока, които трябва да научите до 33

33-uroka-koito-tryabva-da-nauchite-do-33-1

Факт е, че за много хора годините минават без да разберат много неща – някои ги разбират на определена възраст, а други така и не ги разбират. 33 години условно са избрани за възраст, на която от живота вече би трябвало да искаме малко по-различни неща. Повече дълбочина, повече смирение, повече осъзнатост. И тази селекция ще ви помогне да научите тези уроци или пък да си спомните за тях, ако сте ги преживели:

 1. Бъдете благодарни за всичко - за лошото, за доброто, за ужасното. Сам по себе си животът е безценен дар. А болката и удоволствието са част от нашия път.
 2. Невъзможно е едновременно да останете верни на себе си и да направите щастливи всички. И все пак, по-добре рискувайте и останете неразбрани, отколкото да бъдете харесвани, но да се преструвате на това, което не сте в действителност.
 3. Щастието е в нас. Ние прекарваме твърде много време в търсене на одобрение и утеха отвън. И много често се оказва, че не търсим там, където трябва. Погледнете вътре в себе си.
 4. Променете възприятията си. Тогава животът ви ще е различен. Когато се чувствате изплашени, гневни, обидени, просто погледнете на нещата под друг ъгъл.
 5. Не приемайте всичко твърде близко до сърцето си. Постъпките на заобикалящите ни хора са отражение на това, което се случва в техния личен живот. И това няма пряко отношение към вас.
 6. Нашето тяло е вид транспорт, носещ ни към мечтите ни. Обичайте го, грижете се за него с внимание, ако искате да сте енергични и бодри. Но не зацикляйте над външността. Тя е преходна и така или иначе се променя с времето. Най-важното - чувствайте се удобно и комфортно в собственото си тяло.
 7. Светът наоколо - това е огледало. Нещата, които обичаме в другите са отражение на това, което обичаме в себе си. А всичко, което ни огорчава в околните е показателно на какво трябва да обърнем внимание в нас самите.
 8. Вярвайте. Просто знайте - в най-тежки моменти Вселената ще ви даде гръб и всичко ще е наред.
 9. Всеки човек идва в живота ни с определена цел. И ние сами решаваме ще научим ли уроците, които той ни предава или не. Колкото по-лоша е ролята му в нашия живот, толкова по-сериозен е урокът. Имайте това наум.
 10. Наранените хора нараняват другите. И все пак – обичайте ги. Макар и от разстояние, никой не ви забранява това.
 11. Природата лекува. Разходката на открито и видът на красивите пейзажи могат по удивителен начин да пречистят главата ви от ненужни мисли, да ви повдигнат настроението и да върнат тонуса.
 12. Перфекционизмът - това е илюзия. Трябва да се отбележи - най-болезнената. Отпуснете се. Стремете се към съвършенството, но си позволявайте и да грешите. Бъдете щастливи, независимо от резултата.
 13. За да се излекувате, трябва да го почувствате. Поставете собствените си страхове и слабости директно "на масата" и насочете към тях прожектора. Единственият път да се отървете от тях е да ги прегазите, минавайки директно. Да гледате истината в очите боли. Но в дългосрочен план това определено си струва.
 14. Махнете кепенците. Не се концентрирайте единствено в собствените си желания и цели. Рискувате да се лишите от хубавото в този живот и хубавото в хората покрай вас. Светът е удивително място, когато минавате през него с широко отворени очи.
 15. Научете се да прощавате. На първо място това е необходимо за вас, а не на този, който ви е обидил. Прощавайки, вие си осигурявате спокойствие и свобода, които заслужавате. Прощавайте бързо и лесно.
 16. Всички ние сме творци. Сериозно! При правилната упоритост, концентрация и постоянство всичко е възможно. Не забравяйте за това.33-uroka-koito-tryabva-da-nauchite-do-33-4
 17. Всички ние притежаваме неподозирана интуиция. Поспрете и успокоени се заслушайте, ще чуете гласа на своята вътрешна мъдрост. Вслушайте се в тихия шепот на сърцето си. То знае пътя.
 18. Празнувайте победите си. Отбелязвайте всеки, дори и най-малкият успех.
 19. Вие сам сте си гуру. През по-голямата част от живота ни казват какво да правим, как да мислим, кое е добре и как да постигнем успех. Не вярвайте безотговорно на всичко, което ви казват. Мислете със собствената си глава. Само когато започнете да се вслушвате в собствената си интуиция ще се почувствате абсурдно щастлив.
 20. Нека душата ви пее! Бъдете истински. На Земята няма човек същия като вас. Бъдете искрени, дишайте и живейте с пълни гърди, смело напред към набелязаните цели.
 21. Ограждайте се с хора, които ви подкрепят и обичат. И вие също ги обичайте и подкрепяйте. Животът е твърде кратък, за да го пилеете в дреболии.
 22. Кръжете над живота в свободен танц. Имате голяма мечта - следвайте я с цялата си страст. Но на определено разстояние и нежно, за да бъдете достатъчно гъвкави и подвижни, адаптирайки се към непостоянния ритъм на живота.
 23. Колкото повече давате, толкова повече получавате. Споделяйте любов, талант и мъдрост. Споделяйте с лекота. И ще видите колко много хубави неща в този живот ще ви се върнат.
 24. Важно е да не се отдавате напълно. Защото ако вътрешно опустеете тогава няма какво повече да дадете. Важно е да запазите баланса си.
 25. Казвайте "Да!" на всичко, от което светват очите ви. Казвайте категорично "Не" на всичко, за което нямате време или не ви интересува. Времето е най-ценния ресурс, който не се възобновява. Изразходвайте го разумно.
 26. Понякога прекъсваме приятелство. Това не означава, че вие или приятелите са лоши. Просто вашите пътища се разделят. Запазете ги в сърцето си и започнат ли те да ви нараняват или задържат, значи дошло е време да установите дистанция и да пуснете приятелството да „отлети”.
 27. Преодолявайте собствените си страхове - това е най-полезното нещо, което бихте могли да направите за себе. По този начин си доказвате, че можете всичко. Генерирате доверие и увереност в себе си.
 28. Колкото може по-често говорете и показвайте обичта си на близките. Това няма да ви коства твърде много. Вашето време до тях, любовта и искрената грижа са най-добрият подарък.
 29. Живейте в настоящето. То е единственото, което имаме в момента. Учете се от грешките от миналото и се наслаждавайте на приятните спомени, но не се фиксирайте върху тях и не позволявайте да ви преследват. Мечтайте за бъдещето, но без фанатизъм и мания. Обичайте настоящето.
 30. Животът е поредица от възходи и падения. За да разгърнем целия си потенциал ни трябват и двете. Просто се хванете здраво и се насладете на пътуването.
 31. Всички ние сме част от едно цяло- човешкото семейство. Никой не е по-лош и не е по-добър от другите. Просто на даден етап от живота си знаем или не знаем какво да правим. Следващия път това ще е някой друг.
 32. Бъдете изпълнени с благодарност всеки ден за това, което имате в живота си. По този начин създавате около себе си вакуум за още по-голямо изобилие, привличате радост, любов, здраве и просперитет.
 33. Вашата дефиниция за щастие се различава от тази на другите хора. Това, което работи при други не е задължително да работи при вас и обратно. Вие не сте всемирен съдия, за да осъждате житейските решения на всеки човек. Както се казва в известен библейски постулат: "Не съдете, за да не бъдете съдени".