Това, което виждате първо, разкрива скритите аспекти на вашата личност

тест, психология, личностен тест

Подобно на класическия тест за мастиленото петно, абстрактните изображения и начинът, по който интерпретираме изкуството, могат да разкрият забележителни подробности за скритите аспекти на нашата личност и начина, по който мислим.

Психологическите ползи от гледането на изкуство също могат да бъдат доста, тъй като изкуството насърчава творческото мислене, повишава пластичността на мозъка и подобрява връзките в него, а също така повишава съпричастността, толерантността и усещането за любов.

Проучванията установяват, че умственият спад се дължи главно на загубата на комуникация между мозъчните клетки, а не на смъртта на самите мозъчни клетки. Изкуството може да бъде полезно за постигане на комуникация между двете полукълба на мозъка, а изкуството също така подобрява уменията за решаване на проблеми.

В едно проучване на над 10 000 студенти изследователите откриват, че едночасово пътуване до музей на изкуствата променило начина, по който те мислят и се чувстват. Студентите, които посетили музея на изкуството не само показали повишени умения за критично мислене, но и проявили по-голяма съпричастност към това как хората са живели в миналото и изразили по-голяма толерантност към хора, различни от тях самите.

Установено е, че даже просто гледането на изкуство доставя удоволствие, подобно на влюбването. Сканиране на мозъка разкрива, че разглеждането на произведения на изкуството предизвиква прилив на допамин в същата област на мозъка, която регистрира романтичната любов.

Макар значението на интерпретацията на това, което виждате, в крайна сметка да зависи от вас, то ваше решение остава да поддържате отворен ума си и просто да научите нещо интересно, ново и да се насладите в прекарване на няколко минути с произведенията на изкуството. Забележете чие изображение виждате първо, когато гледате картинката по-долу.

Това, което виждате първо, разкрива скритите аспекти на вашата личност:

тест, психология, личностен тест

1.      Бронираният рицар

тест, личностен тест

Ако първо сте видели брониран рицар на снимката, това представлява вашето желание да се насладите на живота и да се забавлявате, но въпреки това може да има някои тежки вътрешни емоционални прегради, които сте поставили, за да се предпазите от нараняване.

Може да имате дълбоко желание за приятелство и любовна връзка в живота си, за стабилното присъствие на грижовен любим човек. Прекарайте известно време, позволявайки на вашите чувства да се отворят чрез практикуване на повишаване на самочувствието си; започнете със здравословни лични утвърждения като: „Аз съм мил/а, достатъчно съм добра, достойна съм за любов и стабилност в живота си“. След това отделете малко време на тихо място и се съсредоточете върху чувството на любов в сърцето си. След като можете стабилно да изпитвате чувството на любов, започнете да насочвате тази любов към себе си и я пренесете към чувствата си на нараняване, които може би са произлезли от миналото. Кажете на това минало, наранете част от себе като му кажете колко го обичате, тъй като съзнателното усещане за любов към тази част от вас ще доведе до отваряне, отпускане и в крайна сметка да оздравяване.

Стабилната система за поддръжка също може да бъде доста полезна, така че опитайте, направете крачката; правете редовни планове с приятели и семейство, с които се чувствате наистина добре, когато са наоколо, запишете йога клас или фитнес, станете доброволец или участвайте в благотворителна организация с други хора с подобно на вашето мислене, за да станете приятели. Небето е границата и вашите прекрасни и подкрепящи приятели са там, те ви чакат.

2.     Двамата танцьори

текст, личностен тест

Двамата танцьори представляват вашето романтично отношение към света, но понякога може да се опитвате да го прикриете. Може да цените дълбоко някои от близките хора в живота си, но все не сте в състояние да им кажете колко невероятно важни са те за вас толкова често, колкото искате. Сетете се за няколко малки неща, които наистина цените в тях. И следващият път, когато се срещнете, изразете от сърце колко много наистина се радвате и цените да ги имате в живота си.

Пример за нещо, което бихте могли да кажете: „Знаеш ли, аз не винаги го показвам достатъчно, но искрено и дълбоко оценявам колко често ми се обаждаш и ме проверяваш, за да видиш дали съм добре. Просто искам да знаеш колко те обичам и наистина оценявам обажданията ти. Благодаря ти много”. Може да бъде нещо голямо или нещо малко, което да споменете на този прекрасен човек, но важното е да сте в състояние да му предадете своята сърдечна любов и признателност.

Двамата танцьори също могат да представляват някакво скрито желание да се забавлявате в живота си, така че помислете да опитате нещо ново, независимо дали е интересен курс, да се научите да рисувате, да правите декупаж, да скочите с бънджи или да пътувате някъде към непознато място, дори да прочетете книга на нова тема, която ви се струва интересна и приятна.

3.     Лицето на по-възрастния човек

тест, личностен тест

Ако сте видели първо лицето на по-възрастния мъж, това означава едновременно, че можете да видите по-голямата картина в живота, без да се губите в детайлите, но това също означава, че може да сте в размисъл, докато поглеждате назад към ценните времена от живота си.

Понякога има моменти в живота ни, когато нежният зов на наистина важното за нас в сърцата ни, ни говори и ни отвежда до място на тишина и вътрешно познание. Започваме да мислим за времето, когато сърцата ни са искали да изразят повече. За човек, на когото сме искали да покажем повече любов, доброта, която сме искали да дадем. Или дори за време, в което сме се чувствали истински щастливи, че сме живи и сърцето ни си спомня с дълбока любяща благодарност за хората, които са ни помогнали в онези красиви моменти.

Ключът, който трябва да запомните по време на тези моменти на сърдечна размисъл – че ви се предоставя нещо, което да научите; нещо, което да отговаря на нуждите на сърцето и да изпълни вътрешната молба на сърцето ви. Миналото е урок, който можем да използваме, за да се поучим и да ни помогне да живеем по-добре днес. Така че, ако сърцето и умът ви с лекота преразказват нещо от миналото ви, помислете как бихте могли да пренесете същата любов и доброта в живота си днес.

Може би някой наистина ви е помогнал в уязвим момент от живота ви и неговата доброта ви е движела, помогнала е да се превърнете в добрия и грижовен човек, който сте днес. Помислете за начините, по които бихте могли да предадете тази същата любяща доброта на някой, когото срещнете, дори и на непознат, неподозирайки, че този акт на обич може да му помогне по начин, който дори не можете да си представите. Вашето сърце иска да разшири тази обич, доброта, така че – вслушайте се какво иска сърцето ви и след това се наслаждавайте да го следвате, предприемете някакви действия и направете нещо красиво в живота си.