10 цитата, които ще ви помогнат да превърнете края в ново начало

ново начало, психология, съвети

Кога настъпва най-подходящото време, когато вие разберете кои сте и какво наистина искате?

Веднага след като завършва една глава от живота ви ли? Защото, всъщност, всяка глава задължително рано или късно свършва. Много е важно да признаете и приемете това, а после да продължите по пътя, отваряйки нова страница.

Затворете вратата, обърнете страницата, продължете напред... Наречете го, както искате – важно е само това да излезете, да си тръгнете от миналото, на което тази история принадлежи, и да живеете по-нататък.

Ако сте се сблъскали със завършека на нещо, знайте, това още не е краят. Това е краят на една история, която завършва предишната глава и дава възможност да преминете към следващата.

Надяваме се, че тези 10 цитата ще ви помогнат с увереност и ентусиазъм да пристъпите към четене на нова глава на вашия живот...

  1. Ако животът не върви по план, проявете дух и си припомнете, че изобилието на живота често се проявява непредвидено.
  2. Понякога просто трябва да приемем факта, че нещо никога вече няма да бъде като преди, да стане същото отново, и край – това е наистина едно ново начало.
  3. Един от най-адекватни начини за възприемане на света винаги започва от момента, в който окончателно намерите смелост да пуснете на свобода това, което не можете да промените. Каквото е, такова. Помирете се, приемете това, извлечете си урок и продължете да живеете по-нататък. Не е важно какво сте правили. Важно е какво ще изберете да правите по-нататък.
  4. Тайната на продължаването натам – в съсредоточаването на вашата енергия не за поправяне или борба с нещата, които са били вчера, а върху създаването и укрепването на нещо ново. Точно сега.
  5. Дори и да имате основателни причини да сте люти и обидени за това, което се е случило – просто не си струва. По-добре насочете енергията си към мисли и действия, които ще бъдат в интерес на вашият сегашен живот.
  6. Осъзнавайки, че вашият свят може да бъде съвсем друго място от това, в което сте живели няколко мига по-назад – отношението към миналото се променя.
  7. Обстоятелствата не ви показват, указват как да реагирате на тях. Вие сами определяте своя отговор. Сега отделете минутка, замислете се и си спомнете кой сте вие в действителност? Отделете време, за да анализирате всичко, което е наистина значимо за вас.
  8. Животът с нищо не ви е длъжен, защото вече и така имате всичко необходимо. Но бъдете така любезен да извлечете от него всичко най-добро.
  9. Не протакайте. Не си губете времето напразно в очакване на по-удобна отправна точка. Вместо това, използвайте това, което имате тук и сега, и тръгвайте по пътя.
  10. Бъдете скромни. Научете се да се учите. Светът е много по-голям и многопластов, отколкото е вашата представа за него. Винаги има място за нова идея, нова стъпка... за едно ново начало.

Мисли на изпроводяк...

Тайната на добрия живот се състои в това да се обръща по-специално и голямо внимание на началото, а не на края. Не се дръжте, не се вкопчвайте за нещо, което вече не съществува. Не чакайте, докато живота почти не свърши, за да осъзнаете колко безценен е бил настоящият момент. Щастливият живот – той е тук, той започва точно сега, когато спрете да се съпротивлявате и да очаквате противоположното.

И не забравяйте, че има три кратки думи, които ще ви помогнат да се освободите от миналото и ще ви отведат напред: "От тази минута...".