Крилати фрази от сериала „Кухня“

krilati-frazi-ot-seriala-kuhnya
 1. Обстоятелствата често ни карат да вървим срещу течението. Но съгласете се, трудно е да се противопоставиш на стихиите, когато пред теб има мощен поток, който помита всичко по пътя си. А понякога сблъсъкът на две бурни течения образува водовъртеж, в който се оказваш въвлечен против волята си. И изведнъж, след всичко преживяно, се оказваш на брега на тиха река, успокоила се в руслото си, където можеш да излекуваш раните си.
 2. Справедливостта се проявява в получаване всекиму своето (Цицерон). По мое мнение, това е пълна глупост. Цицерон не е живял през 21-ви век. Хората изневеряват и вместо справедливо наказание получават това, което искат. Някой изтърпява несправедливо наказание вместо друг, просто така, защото се оказва не там, където трябва. Или, ето, някой, създал проблем на друг човек да е бил отговорен за това. Изобщо, животът е сложно нещо и често се случва да е несправедлив към нас. Въпреки че, може и в това да е справедливостта.
 3. Ние често се позоваваме на съдбата, която сякаш е решила нещо за нас. Но истината е, че самите ние избираме дали да живеем в света на илюзиите, създадени от нашите обиди и грешки. Или да оставим миналото и да продължим напред. Понякога този избор е много просто да се направи. А понякога е точно обратното.
 4. Животът често ни поставя пред избор. Някой съзнателно прави грешен избор. Някой се опитва да се предпази от грешно решение, но не му се получава, а някой съвсем се обърква.
 5. Най-добрият начин да бъдете излъган е да считате, че сте надхитрил всички. Но понякога лъжата може да бъде за добро, когато прави хората щастливи и всичко се връща към нормалното. Защото, както казват умните хора: "Лъжата за по-добро е добре. Но е добре само за онзи, в чиято полза е направена".
 6. За щастието няма точно определение. За някого настъпва с първата целувка, а за друг щастието е просто да направи малка гадост. А понякога то идва изведнъж чрез сложни, заплетени отношения... важното в щастието е, че го има и започвайки всеки нов ден ние вярваме, че то непременно ще се случи...
 7. Във всичко, което се случва – търсете жената. Тя може да направи с нас каквото си поиска: да ни върне към живота или да постави живота ни под заплаха. Ние се опитваме да направим за жената всичко! А жената прави всичко за това. Шерше ла фам.
  krilati-frazi-ot-seriala-kuhnya1
 8. Съгласете се, хубаво е, когато в живота се пада втори шанс. За някои този път е пълен с приключения. Някой едва не излиза от пътя по стръмните завои на живота, но като по чудо успява да се задържи. А някой, намирайки се на кръстопът, избира посоката която не е известно къде ще го отведе.
 9. Никога не знаеш къде ще те отведе пътят по който си поел. Понякога ни води там, откъдето искаме възможно най-бързо да се измъкнем, а понякога там, където искаме да останем малко по-дълго... Всеки има свой път.
 10. Любовта придава благородство дори и на тези, на които природата го е отказала.
 11. Намесвайки се в чужд спор, винаги рискуваш да загубиш. Да победиш в чужд спор можеш само по един начин – да принесеш в жертва себе си. А в спор със самия себе имаш много малко шансове, малко, но ги има. А понякога печелиш без сам да забележиш. Нужно е просто да забележиш този момент.
 12. Човекът е набор от стереотипи, ценности, навици, които изработва в продължение на години, но изведнъж се случва някаква глупост и навиците се променят. Аз мисля, че в този момент се ражда нов човек! Понякога ние се променяме, благодарение на любимите ни... понякога човек могат да променят хората, които той по-рано дори не е забелязвал. А понякога се случва така, че някой променя теб, а ти променяш друг и тогава се раждат 2 нови човека, които сега сами ще се променят един друг.