Щастието – това е благодарност

shtastieto-tova-e-blagodarnost2

Щастието – това е благодарност. Душевният покой започва с чувството на благодарност за това, което вече имаш.
Бъдете благодарни.


Щастието е винаги достъпно, ако ние забелязваме малките ежедневни радости на живота. Тайната на щастието е в благодарността. Когато в главата ви витаят мрачни мисли, когато сте разочаровани от хората или от живота си, опитайте да си спомните всички малки удоволствия в живота си. Чашата кафе, топлото легло, усмивката на детето ви, семейството, вкуса на шоколада.


Има толкова много неща, за които да бъдете благодарни. Животът буквално изобилства от красота и доброта: трябва просто да отворите очи, за да ги видите.


Бъдете благодарни за мястото, където сте сега и за това, което сте успели да направите.

shtastieto-tova-e-blagodarnost4

Не забравяй никога, дори в най-тъмните дни от живота си, да благодариш за всичко. Човек с благодарно сърце никога от нищо не се нуждае.


Ако се научиш на изкуството на благодарността, ще ти бъде толкова лесно да се научиш на изкуството да приемаш живота.
Шри Чинмой


Казвайте благодаря, докато сте живи. Отправяйте думи на благодарност към Бога, Живота и Вселената за всичко, което срещате по пътя си! Думите на благодарност пълнят чашата в живота ви. Те правят така, че да имате достатъчно и дори повече. Те превръщат отказа в съгласие, хаоса в ред, объркването в яснота, а непознатия в приятел...

shtastieto-tova-e-blagodarnost1

Благодарността е в сърцето.
Когато сърцето ви е изпълнено с благодарност, всяка врата, която изглежда затворена, може да ви доведе до открития.
Благодаря!


Винаги и на всеки казвайте „Благодаря!”. Това просто изразяване на благодарност, възникващо в сърцето, има огромно влияние. То пречиства душата от осъждане, предпочитания, страхове, чувство за разделение, конфликти и дори копнеж, връщайки ума в неговото естествено състояние – незасегната осъзнатост.
Мууджи


Научете се да Благодарите.
И не просто да изговаряте само думи, а да ги произнасяте от дълбочината на сърцето си. Да ги изпитвате. Благодарността е истинска Магия. Благодарете за всичко, дори и за най-незначителни неща и най-важното – благодарете, колкото и лоши да ви изглеждат, за изпитанията. Непонятно е само в началото на пътя ви, но колкото повече се развивате, ще ви се прииска не само да благодарите за лошото, но и ниско да се поклоните. Просто знайте, че след лошото идва три пъти по-Добро.


Ние никога няма да получим това, което искаме, ако не бъдем благодарни за това, което имаме.


Благодарното сърце не избира за кое да благодари и за кое не. То благодари за всичко.

shtastieto-tova-e-blagodarnost3

Започнете да благодарите на Бог за това, което имате, и Той ще ви даде това, което ви липсва.


Огледайте се и искрено благодарете
За да ви дари Вселената с повече щастие и желаните от вас неща и събития, трябва да се огледате и искрено да благодарите за това, което вече имате. За чудесните неща, които имате, за събитията, които са ви довели до тук, където сте сега...


Най-бързата молитва на света – "Благодаря"!
И най-често това е достатъчно.


Някога благодарили ли сте на Планетата за това, че я има?
Благодарили ли сте ѝ за това, че Природата всяка сутрин се събужда и слънчева светлина гали вас и всичко наоколо?

Благодарили ли сте на Планетата за това, че всяка вечер Слънцето залязва отвъд хоризонта и ви се дава възможност да се насладите на звездното небе?

Благодарили ли сте на Планетата за това, че лятото ви дава много топлина и слънчева светлина, а през зимата – красив снеговалеж и бял килим под краката ви?

Благодарили ли сте на Планетата, че имате храна и вода? Благодарили ли сте на Планетата за това, че сте се родили и живеете тук?

А благодарили ли сте на Планетата някога за нещо??? Помислете за това...

shtastieto-tova-e-blagodarnost

Събудих се и се замислих: "Господи, дай ми...". И се спрях. Какво да Му поискам? Семейство си имам... Приятели имам... Чувам и виждам... Ям и пия... Обичат ме и аз обичам... Какво повече ми трябва? Ето какво: "Боже, благодаря за всичко!".


Благодарността е божествен аспект. Върховен израз на Любовта и състояние, в което трябва да се въплъти всеки, който носи в душата си светлина. И не е важно от коя страна на завесата сте. Енергията на Благодарността действа еднакво и там, и тук. Енергията на благодарността е призвана да дарява блага. Това е формулата на вечното изобилие и просперитет. Започнете да променяте живота и сегашното си състояние чрез благодарност.

shtastieto-tova-e-blagodarnost5