Когато старостта е радост: на 70 живота тепърва започва

starost-radost-1

Ще ви представим няколко необикновени „баби“ и „дядовци“, които живеят така, както не е по силите на доста „млади“. На снимките са запечатани хора преминали шейсетте, но душата им е останала на 20 години.

 1. Айвон Дол
  Айвон Дол (86) през целия си живот се е занимавала с фигурно пързаляне, но след автокатастрофа на 80 лекарите ѝ забранили да спортува. Тя не само не престанала да се пързаля, но и до днес заема призови места в състезанията.
 2. Джоана Каас
  Джоана Каас (84) е звезда на земната гимнастика, но това не означава, че тренира от дете. Тя открива този спорт, когато е на 56 и до днес с удоволствие прави стойки на ръце.
 3. Пат Мурхед
  Професионалният парашутист Пат Мурхед(81) отпразнувал 80-тия си рожден ден с групов скок от височина 4000 метра. С жена си пътешества по целия свят и е обиколил над 180 страни, в които практикува заниманието си.
 4. starost-radost-1
  Грета(61) започнала да се занимава с танци на пилон преди няколко години. На 57 лекарите ѝ открили остеопороза и препоръчали да се занимава със спорт. „Бабата“ си избрала нещо не толкова скучно.
 5. Лойд Кан
  Лойд Кан (79) се увлякъл по скейтборда на 65 години. Преди той бил солиден мъж, основател на издателския гигант Shelter Publications, Inc., а сега се държи като дете. Всъщност Лойд споделя, че не изпълнява никакви трикове и се екипира отлично преди да излезе на улицата. Прекрасно помни как си е повредил ръката, докато се учил да стои на скейта.
 6. starost-radost-9
  Руф Флауърс(Мами Рок) е един от великите световни диджеи. След смъртта на мъжа си тя напуснала малкото португалско градче, в което живеели и започнала да миксира. На 68 години се прославила и започнали да я канят в най-известните световни клубове. Тя е работила в Лондон, Париж, Ню-Йорк и Токио. За съжаление миналата година си отиде на 83 години. Ето как „бабата“ подгрява публиката: