12 причини никога да не се предаваш

12 причини никога да не се предаваш

"Аз вярвам, че успехът може да се постигне само чрез повтарящи се неуспехи и самоанализ. Всъщност, успехът е само 1% от вашата работа, а останалите 99% – това са неуспехите".

Соичиро Хонда, основател на компанията Honda

Да  не се отказвате – това е единственият начин да успеете. Може би най-важното умение в живота е умението да накараш себе си да се изправиш на крака след провала. За да направите това максимално бързо, без да изпадате в депресии и всички тежки състояния, ето 12 момента, които си струва да запомните:

 1. Докато сте жив, всичко е възможно. Смъртта е единствената основателна причина, за да си кажете; „Предавам се!“. Но докато сте живи и здрави, имате безброй количество опити да постигнете целите си.
 2. Бъдете реалисти. Не винаги е възможно да се направи нещо добре от първия път, но това не бива да е причина на мига да се отказвате. Ще има гафове, ще има неловки моменти, ще има грешки, но ще имате и вашият опит, и ще имате свой път.
 3. Вие сте по-силни, отколкото си мислите. Един мъничък проблем няма шанс да ви спре. Както нямат шанс и десет, сто или хиляда също такива малки неуспехи.
 4. Бъдете себе си. Поемете своята отговорност, покажете себе си, заявете себе си, стремете се към това, което искате да постигнете. Да, скромността е полезна, но само понякога и в много умерени дози.
 5. Правил ли е някой това по-рано? Да? Чудесно, значи и при вас ще се получи. Действайте!
 6. Вярвайте в своята мечта, дори ако ви кажат, че е неизпълнима. Наистина ли мислите, че всичко полезно на земята се е изградило с пълната подкрепа и одобрение на околните?
 7. Вашите близки могат като никой друг да ви вдъхновят и насърчават, за да не се отказвате и да продължавате по своя път. Споделяйте с тях своите преживявания, не задържайте всичко в себе си.
 8. Има хора в по-лошо положение, отколкото сте вие. Винаги. Милиони хора са в още по-тежко състояние, но те продължават да се борят за съществуването си.
 9. Вие заслужавате щастие, както и всеки друг човек на планетата.
 10. Вдъхновявайки другите, вие помагате и на себе си да не се отказвате. Няма нищо по-мотивиращо от помощта към другите или ближния.
 11. Вече сте толкова близо. Китайска мъдрост гласи: изкушението да се предадете ще бъде особено силно точно преди победата. Така че – ако желанието да се предадете е особено примамливо, то победата не е далече. Дръжте се!
 12. Всичко с времето си. Уолт Дисни е бил уволнен от вестник поради липса на идеи, Менделеев е имал тройка по химия, Айнщайн не е говорил до 4 години и учителят му го е описал като умствено изостанал. Спомнете си за това, когато ви се струва, че нищо не се получава. Ще дойде и вашето време.