Да бъдеш сама не е страшно, страшно е цял живот да останеш с неподходящия човек

сама жена, Джулия Робъртс

Бъди сама, докато не намериш някой, който ще се старае за теб.

Да бъдеш сама – това не е страшно, не е нещо лошо, това не е проклятие или някоя друга глупост, която си измислят хората. Да бъдеш сама – това не значи да си самотна, докато ти сама не решиш така.

Да бъдеш сама е по-добре, отколкото да се съгласяваш на поредица от нелепи срещи, след които само ще се мразиш или ще се събудиш до някакъв човек, който дори не си спомня твоето име. Да бъдеш сама – това е време, за да разбереш и опознаеш себе си, и това време е много важно.

Хората така се плашат от самотата, въпреки че няма никакви причини за това, защото всичко зависи от нас самите – добре ли ще ни е или лошо.

Бъди сама, докато не намериш някой, който не просто говори, че ще бъде до теб, а който е действително до теб и винаги се радва да те види. Бъди сама, докато не намериш онзи, който не намира безкрайни извинения, а наистина иска да прекарва с теб време, да правите това, което искаш ти.

Бъди сама, докато не намериш онзи, който говори за теб, който разказва за теб на приятелите си, семейството си, колегите си, случайни минувачи и в транспорта – буквално на всеки. Бъди сама, докато не намериш онзи, който се гордее с теб, защото всичко, което е по-малко не е достойно за теб.

Бъди сама, докато не намериш онзи, който не може да дочака срещата с теб, но не защото иска да те контролира, а защото изпитва силни чувства.

Бъди сама, докато не намериш онзи, на когото не трябва да доказваш, че си достойна за любов, когото не трябва да увещаваш и уговаряш да те обича. Този, чието внимание трябва да просиш, не заслужава твоето време. Ако харесваш на някого, ти ще знаеш това, иначе по-добре се откажи от него и се съсредоточи върху себе си.

Бъди сама, докато не намериш онзи, който иска да е с теб, когато ти не си наблизо, а не този, който забравя за теб уикенда, докато не се напие или му стане скучно. Бъди сама, докато не намериш този, на когото му пука за това, което чувстваш. А не този, който казва "Ами ти ще ми простиш, ти винаги ми прощаваш" или очаква, че ти и така го приемаш. Бъди сама, докато не намериш онзи, който не изчезва без предупреждение и не те кара да се губиш в догадки и притеснения.

Бъди сама, докато не намериш онзи, който се гордее с теб, който се вдъхновява от теб, който иска да ти е по-добре и иска да ти помогне в това. Бъди сама, докато не намериш онзи, който отрича с "не" всички твои комплекси и повишава самочувствието ти. Бъди сама, докато не намериш онзи, който те поставя на първо място, защото нямаш време да се ничий резервен вариант.

Бъди сама, докато не намериш някой, който наистина ще се старае заради теб и заради вас. Толкова много хора се съгласяват на посредствени отношения с неправилните хора – не бъди една от тях. Любов – това е нещо, в което ти никога не си длъжна да се съгласяваш за по-малко, отколкото заслужаваш.

А до тогава – бъди сама. После ще кажеш на себе си "благодаря" за това.