Спокойна вечер – подготовка за сън

Основната цел на вечерта е отдих след натоварен ден и подготовка за спокоен сън, възстановяващ силите.

  1. Не извършвайте действия, които са в разрез с вашата съвест и убеждения, това ще осигури душевно спокойствие вечерта и добър сън. Опитайте се да бъдете себе си, вярвайте и се доверявайте на себе си.
  2. Не реагирайте на чужди постъпки, особено негативни.
  3. Ценете човешкото си достойнство. По-често си казвайте фразата: "Аз съм умен, успешен и добър човек". Постъпките си сверяйте по висота с тази фраза.
  4. През цялата вечер поддържайте в себе си спокойствието. Ако е възможно, опитайте преди сън да се разходите или да вземете топла вана/душ. Позволете си вечерта малко да се отпуснете и помързелувате, не бързайте за никъде.
  5. Всяка вечер правете нещо хубаво за себе си: „потъркаляйте“ се малко на дивана, гледайки любимо списание, четейки интересна книга, хапнете нещо леко и вкусно, послушайте хубава музика или погледайте любим сериал/филм.
  6. Не пийте кафе или силен чай вечерта, за да не нарушите съня си.
  7. Направете равносметка на деня, откроявайки най-положителното. Заспивайки, спомнете си най-щастливите моменти през деня, своите постижения и успехи, радости, добрите погледи на хората, тяхното внимание и грижа.
  8. Всеки преживян ден разглеждайте като дар от живота, чувствайте удовлетворение, че притежавате този дар.
  9. Не се критикувайте, ако нещата не са се получили през деня. Възприемайте събитията от деня с вяра в това, което се случва като цяло в живота ви. Мислете в посока, че всичко, което се случва, е за добро.
  10. Преди лягане помислете за плановете си за бъдещия ден, разчитайки единствено на собствените си достойнства.