Освободете живота си от 13 ненужни неща, за да се почувствате удовлетворени и щастливи

живот освобождаване, щастие

  1. Пуснете юздите (контрола). Бъдете готови да се откажете от необходимостта постоянно да контролирате всичко, което ви се случва – хора, ситуации, събития и т.н. Било то семейство (съпруг/съпруга, родители) и приятели, колеги или непознати на улицата – просто ги оставете да бъдат такива каквито са.
  2. Освободете се от необходимостта винаги да доказвате правотата си. Има толкова много от нас, които дори под заплахата да прекратят прекрасни отношения, причинявайки болка и създавайки стрес, не могат да приемат различна гледна точка. Не си струва.
  3. Разкарайте вечните обвинения. Освободете се от необходимостта да обвинявате другите за това, което имате или нямате, за това, което чувствате или не чувствате. Спрете да разпилявате енергията си и поемете пълната отговорност за живота си.
  4. Освободете се от постоянната нужда да се оплаквате от много неща – хора, ситуации, събития, които ви правят нещастни, тъжни и депресирани. Никой не може да те направи нещастен, нито една ситуация не може да те огорчи. Не ситуацията ви кара да се чувствате така или иначе.
  5. Спрете негативните разговори със себе си. Колко хора си нанасят вреда и се нараняват, само защото оставят негативните мисли и емоции да управляват живота им. Не се доверявайте на всичко, което казва вашият логичен, рационален ум. Вие сте по-добри и способни на повече, отколкото наистина мислите.
  6. Откажете се от критиката. Спрете да критикувате хора, които са различни от вас и събития, които не отговарят на вашите очаквания. Всички сме различни.
  7. Спрете да се съпротивлявате на промяната. Промените са нормални, имаме нужда от тях, за да се преместим от точка А в точка Б. Промяната помага да променим живота си и живота на хората около нас към по-добро.
  8. Освободете се от необходимостта да впечатлявате другите. Спрете да се преструвате и да бъдете това, което не сте. Свалете маската, приемете и обичайте истинското си аз.
  9. Не поставяйте етикети. Спрете да поставяте етикети на хора и събития, за които не знаете много или просто не разбирате. И постепенно отворете съзнанието си за новото.
  10. Освободете се от страховете си. Страхът е просто илюзия, той не съществува – вие сте го създали. Всичко е в съзнанието ви. Променете вътрешната си нагласа – и външната ще си дойде на мястото.
  11. Спрете да живеете живота през очакванията на другите. Твърде много хора живеят живот, който не им принадлежи, просто за да живеят. Те живеят живота си според това, което другите смятат за най-добро за тях, правят това, което родителите, приятелите, учителите, правителството и обществото очакват от тях. Те игнорират вътрешния си глас, вътрешното си призвание. Те са толкова заети да изпълняват очакванията на другите, че губят контрол над живота си. Забравят какво им носи щастие, какво наистина искат... и в крайна сметка забравят за себе си.
  12. Пуснете миналото. Знаем, че е трудно. Особено когато миналото е по-приятно от настоящето, а бъдещето е малко страшно. Но трябва да приемете факта, че настоящето е всичко, което имате.
  13. Спрете да се оправдавате. Разкарайте оправданията и ги пратете в пенсия. Най-често се ограничаваме поради многото оправдания.

Имате един живот. Той се случва тук и сега. Живейте така, както искате, слушайте вътрешния си глас и не позволявайте на мненията на другите да ви отвличат от пътя ви!