Как да намерите партньор в любовта, приятел, учител

Как да намерите партньор в любовта, приятел, учителВсеки нормален човек периодично се чувства много самотен. Просто ужасно самотен. На никого ненужен и от всички забравен. А някои се чувстват така само заради собствения си егоизъм. Просто искат нещо да получат. Такива мисли носят непоносимо страдание. Особено ако се вземе предвид, че те до голяма степен са верни.

Във всеки от нас са "зашити" инстинкти. Продължаване на рода и оцеляване. Те се намират в онази част на мозъка, която съзнанието практически не управлява. Поради това понякога човек избира такъв партньор за размножаване (за семейство), на който избор разумните хора много се учудват. Неслучайно по този случай са създадени народни мъдрости и поговорки, "Любовта е сляпа", „Когато сърцето е сляпо, и очите не виждат“ и „На сърцето не се заповядва“ (трябва да се произнася с шумна въздишка и с поглед насочен надолу).

Създай си Рава (Учител), придобий приятел и оценявай всеки човек от най-добрата му страна.

Тора

Като цяло при избора на партньор за семейство действат инстинктите. И настройките, програмите, заложени в ранна детска възраст. В края на краищата ние търсим в един партньор в брака обикновено това, което не сме получили от родителите си. Грижи, любов, подкрепа, безусловно приемане и разбиране...

Защо изобщо да се жените (омъжвате)?

За да се размножите (родите деца) и да получите от партньора си максимум удоволствия (поддръжка). Малцина създават семейство, за да дадат щастие на друг. Основно го правят, за да получават. И приятели завъждат по същата причина. И учители също. За да получат максимална полза (на удоволствие, на любов, на развитие, на грижи, романтични преживявания и т.н.). Този подход не работи. Тъй като, ако насреща имате същия човек. Той също ще иска да получи.

Какво да правите?

Правилният път ни посочва Стивън Кови. В своите 7 навика на високо ефективните хора той е предложил 3 принципа на изграждането на отношения и седмият навик е най-важен. Ще ви разкажем за тях, кратко и разбираемо. С прости примери.

Win/win – спечелил/ спечелил

Само на този принцип може да се изградят трайни и приятни за всички отношения. Например, искаш с някого да бъдете приятели? Помисли си какво можеш да му дадеш. Какво искаш да получиш – ти прекрасно знаеш. Искаш приятелство. Приятел. А какво можеш да дадеш? В края на краищата, ако печелиш само ти – това няма да продължи дълго.

Напиши какво искаш да получиш от жената/мъжа, приятеля, партньора, наставника.


Напиши какво искаш да дадеш на жената/мъжа си, приятеля, партньора, наставника си.


Проверете колко е изгодно/изгодно и за двете страни.

Да разбереш, а след това да бъдеш разбран

За да дадеш нещо на някой човек, трябва да разбереш какво му трябва. Може на теб да ти харесва залеза, а на него изгрева. Ти да обичаш опера, а той шансони. И ако му предложиш това, което ти харесва на теб – тогава може да се получи точно обратния ефект. Например, жената много да обича цветя, а мъжът не. Но вие искате да ѝ дадете това, което обича. Най-добрият начин за това е да попитате.

Какво иска моят съпруг/съпруга, приятел, партньор, учител?

Достигане на синергия

Това е най-сложното понятие. Заедно да създавате нещо ново, което ще радва и двамата. Това е най-висшето умение от трите. Защото, ако заедно бъдете креативни, тогава, разбира се, ще бъдете добре заедно. А за да творите заедно, да се заемете с божествени дела, трябва да използвате 7-то умение. То е "ключът" към всички други добри постижения в света.

Какво можем да създадем заедно, за да реализираме своя ТВОРЧЕСКИ ПОТЕНЦИАЛ?


Развивайте се!

Само намирайки се в СЪВМЕСТНО развитие можете да изградите трайни отношения, любов и щастие. Развивайте се с учителите, развивайте се с приятелите, развивайте се с любимите си хора.

Искаш да имате отношения win/win? Напиши в коментарите своя план за действие как ще внедриш в своя живот този съвет и ще получиш от него полза.

В края на краищата, ако искаш животът ти да се подобрява, това ще е възможно само когато започнеш да ДЕЙСТВАШ.

От четенето става ЯСНО, а от действията ПОЛЕЗНО.

Сподели на страницата на 3-ма свои приятели, така те също ще научат как да намерят приятели и задържат любимите си хора.

Ние знаем – Ти Можеш!


Три седмици след сватбата. Младата жена се обажда на майка си, хлипайки в слушалката, цялата в сълзи.

– Мамо, просто не знам какво да правя! При нас такава семейна сцена се разигра! Ужас!

– Спокойно, дъще, не се разстройвай. Във всяко семейство все някога се появяват първите противоречия, конфликти.

– Да, това го знам. А с трупа какво да правя?