Енергетика на човешките отношения

Енергетика на човешките отношения

По време на общуване между двама души техните аури образуват канали, по които текат в двете посоки енергийни потоци. Ако хората се харесват един друг, то между тях се случва интензивен енергиен обмен. И възникват душевни връзки. Те могат да повлияят на човека, както позитивно, така и негативно.

Свързани души

Колкото по-увлечени са един от друг партньорите, толкова по-силни и активни се  оформят каналите (духовна връзка). Точно по този начин възникват трайни взаимоотношения, които не са подвластни нито на разстоянията, нито на времето. Например, една майка винаги чувства детето си, където и да е то и колкото и години да са минали от времето на последната им среща.

Случва се и срещайки стар познат след много години, човек да се чувства така, сякаш са се разделили едва вчера. Каналите могат да се съхранят много дълго време – в продължение на години и дори десетилетия. Каналите свързват не само телата, но и душите.

Здравите отношения формират ярки, чисти, пулсиращи канали. В такива отношения има доверие, близост, искреност и остава достатъчно пространство за лична свобода. Тук се случва равностоен обмен на енергия, без изкривявания.

Разбити сърца

Ако отношенията са нездрави, тоест единият партньор зависи от другия, то каналите са тежки, застояли, сиви, изморителни. Такива отношения лишават от свобода, често се свеждат до взаимно раздразнение и озлобление. Ако единият от партньорите иска напълно да контролира другия, връзките, също като въжета, могат да се увият около аурата от всички страни.

Когато отношенията постепенно умират, то и каналите изтъняват, отслабват. С течение на времето енергията престава да циркулира по тези канали, връзката се прекратява, хората си стават чужди. Ако хората се разделят, но каналите още съществуват, те продължават да се привличат един към друг. Това се случва и когато единият партньор прекъсва душевната връзка и се затваря за по-нататъшно взаимодействие, а другият партньор е все още привързан към него и по всякакъв начин се опитва да пробие енергийната защита, за да възстанови връзката.

В процеса на насилствено разкъсване на канали раздялата се случва много болезнено. За възстановяване след това се изискват много месеци или години. Тук много зависи доколко човек е готов да приеме свободната воля на другия и да се освободи от зависимостта, изработена в продължение на дълго време. Това е трудно, но не и невъзможно.

Енергетика на човешките отношения

Душата помни партньора

Повечето канали, построени около ежедневната комуникация, с течение на времето изчезват безследно. В случай на близки отношения каналите се съхраняват много дълго време, дори след раздялата. Особено силни канали се появяват при половите и родствени връзки.

Всеки път при полов контакт с нов партньор, се образуват нови душевни връзки, закачащи хората един за друг в продължение на много години, а и дори през целия последващ живот. При това съвсем не е от значение дали са успели да научат имената си половите партньори – връзка в случай на полов контакт се образува и задържа много дълго. А ако има канал, то има и циркулация на енергия по него. А с какво качество е идващата енергия – това вече е трудно да се каже, зависи от характеристиките на другия човек. Ако той е твърде негативен – то и "закачения" партньор ще се чувства потиснат без да разбира за какво става въпрос.

При хора, които дълго време живеят заедно, енергийните полета се настройват едно към друго и работят в унисон. Интимните отношения изискват синхронизация на полетата. Често ние виждаме, че хора, които дълго време живеят заедно, започват да си приличат дори и външно.

Отблъскващи емоции

Ако характеристиките на аурите на два индивида се различават значително, то ще им е трудно да комуникират. Когато в полето навлязат енергийни потоци, чужди на него, се появява реакция на отблъскване, страх, отвращение – "Гади ми се от него".

Когато човек не иска да общува с някого, то той затваря своето енергийно поле, и всички енергийни потоци, идващи от другия човек, се отразяват. В този случай в другия се създава впечатление, че не го чуват, като че ли той говори със стената.

Всеки човек има право да влиза или да не влиза в енергийно взаимодействие със заобикалящия го свят, но да се откаже напълно от тези контакти е невъзможно. Хората са свикнали да разделят света на "лош" и "добър", привличат към себе си доброто и отблъскват лошото. Какво да се прави – това са свойства на нашия духовен свят.

Ние сме длъжни да уважаваме правото на индивидуалност и придобиване на различен опит във всеки един човек. Но не забравяйте, че всяка връзка има последствия. И какви ще бъдат те – всеки е свободен да избере сам.