5 неща, които никога не трябва да казвате на мъжа си

5 неща, които никога не трябва да казвате на мъжа си

Това може да бъде пагубно за връзката ви!

Проучване от 2010 г. в университет в Охайо установи, че на двойките, които се карат по "грешен начин", им отнема повече време за това да се излекуват от физически заболявания. Въпреки че разногласията в брака са неизбежни, има неща, които можете да направите дори несъзнателно и които само влошават нещата.

Психотерапевтът Джули Ханкс смята, че някои фрази, които казваме, могат да имат отрицателно въздействие върху връзката / брака ни. Затова си струва да ги избягвате:

Дай да ти покажа как да го направиш

Това се случваше в собствения ми брак. Това наблюдавах и в клиничната си практика, казва Ханкс.
Вмешателството и управлението на поведението на мъжа ви, без той да е молил, може да му изпрати сигнал, че той е некомпетентен. Но е добре да подходите внимателно към това като кажете нещо от рода на: "Имам предложение как да се направи, ако искаш".

Бившият ми така правеше

Никога не сравнявайте партньора си с някого от минала връзка, дори на шега. Простият факт, че мислите за минала връзка може емоционално да нарани мъжа, когото обичате. Сравняването му с бивш не е опция, защото може да го накара да се чуди дали е достатъчно добър за вас.

Ако наистина ме обичаше, щеше да...

Според Ханкс това е емоционален капан за мъжете. За да докаже, че наистина ви обича, трябва ли той да ви даде това, което искате? Съгласете се, че това е максимално странно.

Защо ти просто не приличаш повече на...

Семейният терапевт Амбър Кливланд Лутър предупреждава да не сравнявате вашия мъж с мъжете на ваши приятелки или сестра.
Оженили сте се, заедно сте с този мъж, защото го обичате, не го молете да бъде някой друг, казва Лутер. Това изявление вероятно ще предизвика срам или гняв. Нито едно от тези чувства няма да го мотивира и всяко от тях вероятно ще го накара да се затвори и да се отдалечи от вас.

Просто трябва твърдо да отстояваш своето

Нито един мъж не иска жена му да му казва "да бъде мъж". Това е просто кастрация, смята Лутер. Поставянето под въпрос на емоционалната му сила или мъжественост ще навреди, както на самочувствието му, така и на връзката ви.