3 неща, които трябва да знаете за мобилния си телефон

3-neshta-koito-tryabva-da-znaete-za-mobilniya-si-telefon

Във вашият мобилен телефон има няколко скрити функции, за които може и да не знаете! Ето няколко функции специално за екстремни случаи.

Случай 1 - Номер 112

112 е номерът, който можете да наберете от мобилния си телефон в случай на извънредна ситуация. Действа по целия свят. Намирайки се извън зоната на приемане на вашата мрежа, в случай на възникване на извънредна ситуация, можете да наберете 112 и телефонът ще направи търсене на авариен номер в рамките на наличните и достъпни в региона мрежи.

Още един интересен момент: този номер може да се набере дори и при блокирана клавиатура на вашия телефон. Опитайте (само не правете връзка).

Случай 2 - Ключовете ви са останали вътре в заключения автомобил?

Има ли колата дистанционно заключване? Следващият съвет може да се окаже много полезен в някои непредвидени случаи.

Още един аргумент в полза на закупуването на мобилен телефон: ако ключовете ви са се оказали вътре в заключения автомобил, а у дома имате резервни ключове, обадете се на мобилния телефон на някой, който е вкъщи от вашия мобилен. Задръжте телефона си на разстояние от около 30 сантиметра от вратата на колата, в това време човекът, намиращ се у вас, да кликне на бутона за отключване върху резервния ключ, предварително поднасяйки го (приближавайки го) към мобилния си. Колата ви ще се отвори.

3-neshta-koito-tryabva-da-znaete-za-mobilniya-si-telefon2

Чудесна възможност да се спести време и нерви. В края на краищата няма да търсите човек, който трябва да ви донесе резервните ключове. Разстоянието не е от значение в този случай. Независимо дали сте на разстояние стотици километри, ако можете да позвъните на човека с резервните ключове, ще можете да отворите колата си (или багажника).

Бележка на редакцията: Наистина работи! Ние успяхме да отворим вратите на автомобил, прехвърляйки сигнала по мобилния телефон!

Случай 3 - Как да БЛОКИРАТЕ откраднат телефон?

В този случай трябва да разберете серийния номер на вашия мобилен телефон, за това наберете следната комбинация:

*#06#

На екрана ще бъде показана код от 15 цифри. Този код е уникален за всеки телефон. Запишете го и го съхранявайте на сигурно място. Ако телефонът ви бъде откраднат, обадете се на вашия мобилен оператор и кажете този код. Операторът ще може да блокира телефона ви. В този случай  дори при смяна на SIM-картите, ползването на телефона ще бъде невъзможно. Най-вероятно няма да получите телефона си обратно, но поне ще знаете, че човекът, който го е откраднал няма да може да го използва.