Емпатите са най-добрите детективи! Дори не се опитвайте да ги надхитрите

Емпатите са най-добрите детективи! Дори не се опитвайте да ги надхитрите

Те не могат да бъдат излъгани!

Емпатите имат способността да усещат емоциите на другите. Но това не е основната им способност, въпреки че, разбира се, може да бъде много полезна при общуване с другите.

На първо място, емпатите са отлични психолози, което им позволява точно да „четат“ хората, тоест те са надарени с дарбата да разпознават онези ситуации, в които човек се преструва, лъже или се преструва, че е някой друг.

Честно казано, добрите хора имат и лоши намерения, които могат да объркат и най-проницателния човек. Но не и емпат, който лесно разпознава всичките ви внимателно скрити намерения.

Емпатите обясняват тази способност по следния начин: „това знание просто идва при нас. Ние знаем какво мислят другите хора, така че е много трудно да ни излъжат."

Ето защо, ако имате навика да лъжете, по-добре е да не се свързвате с емпат, в противен случай ще трябва да се „насладите“ на вкуса на валидола.

1) Емпатите са ходещи детектори на лъжата

Когато някой се опитва да излъже, той се издава чрез определени подсъзнателни движения на тялото. Лъжливият човек се разпознава по характерните му изражения на лицето и по натрапчивото намерение да ви убеди, че е прав.

Но ако сте емпат, имате това знание на интуитивно ниво. Вие просто разбирате кога човек лъже и това е най-силното ви интуитивно усещане.

2) Дори не се опитвайте да ги измамите – емпатите усещат другите хора много повече, отколкото на самите тях им се иска

Следователно те знаят точно кога симулираш и кога казваш истината. Не се опитвайте да скриете лошите си намерения от емпата – това просто няма да сработи. Колкото и да се опитвате, маската ви няма да го подведе и планът ви ще бъде разкрит.

3) Те са в състояние да разберат, че им завиждате, но това едва ли ще ги накара да чувстват превъзходство

Емпатите знаят, че завиждате не просто така, а с причина. Ето защо, въпреки това знание, те се държат с вас много деликатно, не ви позволяват да се чувствате неудобно.

4) Мнозина изпитват истинска ненавист към емпатите

Тази емоция е много лесна за разчитане от емпатите, тъй като излъчва мощна негативна енергия. Те се опитват да не обръщат внимание и да игнорират (за да защитят душата си), което дава повод на враговете им да се ядосват още повече.

Но колкото и зле да се отнасят с тях, те дори няма да си помислят да се променят. Те се чувстват комфортно да бъдат себе си и не искат да бъдат никой друг.

5) Усещат всичките ви предразсъдъци – дори и най-скритите

Ако разберат, че не одобрявате хора с различен цвят на кожата, сексуална ориентация или мироглед, вероятно ще спрат да общуват с вас. Хората, които са повърхностни или егоцентрични, просто не са интересни за емпатите.

6) Ако нещата не вървят добре за вас, те ще го усетят

  • Добре ли си?
  • Да, всичко е наред.
  • Не, не е. Сега ми разкажи всичко подред, какво се случи? 

Ако някога сте водили подобен разговор с приятел, той най-вероятно е емпат. Емпатичните хора разбират кога лъжете и когато се чувствате не на място.

И ако вашият приятел е емпат, считайте се за късметлия, тъй като той ще може да му разкаже за всичките ви проблеми. Възползвайте се от тази възможност и не се опитвайте да лъжете. Не се страхувайте, той само иска да ви помогне.

7) Емпатите са наясно с ласкателството

Емпатите ненавиждат да водят празни разговори и общи приказки и още повече не обичат да ласкаят другите хора. Ако искате да спечелите благоразположението на емпат, не го правете с фалшиви комплименти – само ще ги изплашите.

Емпатите лесно разчитат истинските намерения на другите хора – това е техният дар.

8) Ако сте тръгнали по гибелен път, емпатите ще го усетят

Ако имате емпатичен приятел, който ви казва да не правите неща, не забравяйте да го изслушате. Емпатите предсказват разрушителни събития за човек с такава яснота, че може да бъде като пътуване във времето.

Те усещат вашите подсъзнателни намерения. Ако разберат, че действията ви са водени от скрити мотиви, които могат да ви доведат до бедствие, те ще ви кажат за това. И ще бъде по-добре за ваше добро да се вслушате в думите им.

9) Усещат, когато вие сложите маска

Емпатите ви приемат като едно цяло – с всичките ви предимства и недостатъци! Най-привлекателни за тях са тези хора, които не се страхуват да бъдат себе си. И дори не се опитвайте да играете роли на други хора – те веднага ще го почувстват.

Чувствайте се свободни да покажете кои сте и да устоите на изкушението да бъдете някой, който не сте. Особено пред емпат.

10) Те виждат, когато се опитват да ги манипулират

Помните ли, когато бяхте дете, опитвайки се да получите това, което искате, като играете с чувствата на родителите си? Но с емпат всички тези трикове няма да работят. Ако искате нещо от емпатичен човек, кажете му директно.