20 жестоки истини за живота, които ще ви накарат да се вземете в ръце

истини за живота

Животът представлява необикновена, непредсказуема верига от епизоди. Някои от нас се опитват да стоят настрана от рискови неща, други, напротив, получават удоволствие от возенето на влакче в увеселителен парк.

Обаче, както и да се опитвате да контролирате живота си, понякога настъпват времена, когато вашият свят започва да се разпада. И в този момент единственото нещо, което можете да направите – да се опитате да осъзнаете и приемете някои жестоки, но важни истини за живота.

Вие не сте в състояние да държите под контрол всичко, което се случва с вас. И трябва да признаете това.

  1. Вие ще умрете. И никакви пари, никакви пластични операции и диети не могат да променят това. Колкото и пари да похарчат, в крайна сметка, всички хора завършват еднакво, превръщайки се в храна за земните червеи.
  2. Освен това, ще умрат всички, които познавате. Вие, разбира се, не можете да станете Бог и да промените това, но по силите ви е да направите нещо различно. Можете да спрете да се отнасяте към близките си хора като даденост. Грижете се за тях, обръщайте им внимание и ги пазете докато те са тук, защото утре вече може да ги няма.
  3. Парите не са синоним на щастие. Някои от вас със сигурност ще кажат, че предпочитат да плачат в "Порше", отколкото на улицата, но ако в живота ви няма щастие, никаква сума пари няма да промени това. Истинските източници на щастие се намират вътре във вас.
  4. Опитът е най-добрата инвестиция на пари. Опитайте се да инвестирате финансите си в областта на образованието и впечатленията, а не в материални обекти. Вашето заслепяване по материални блага ще отмине, но опитът, който сте придобили, ще остане с вас завинаги.
  5. За да се забавлявате, не е задължително да похарчите много пари. В самите пари няма нищо забавно. Да, с тяхна помощ ще можете да си купите билет за концерта на най-популярната група в света, но в края на краищата това как ще прекарате там времето си, зависи преди всичко от вас самите.
  6. Никога няма да е възможно да угодите на всички. Каквото и да правите, хората около вас винаги ще изискват повече. Повече. ПОВЕЧЕ. Така че винаги имате избор: или да спрете и да помислите за себе си, или да умрете безсмислено опитвайки се да угодите и направите щастливи всички.
  7. Трябва да приемате чувствата си. Спрете да отричате чувствата си. Това може да бъде любов, омраза или ревност. Приемете своите недостатъци, приемете своята природа. Но ако не ви харесва това, което се случва с вас, започнете да правите стъпки към сериозни промени.
  8. Докато отчаяно търсите своето щастие, то ще мине покрай вас. Губейки цялото си време в търсене на това, което може да ви донесе щастие, вие изпускате красотата на настоящия момент.
  9. Отговаряйте за своите действия. Вие и само вие носите отговорност за своите успехи, неуспехи, за всичко, което имате в момента. Животът ви е единствено във вашите ръце.
  10. Спрете да се опитвате да бъдете идеални, перфектни. Живейте в настоящия живот, а не в очакване на съвършенство, което сте си измислили в главата си. Нашите недостатъци правят да сме точно ние, част от нас са и живота ни.
  11. Не позволявайте таланта ви да пропадне. Ако имате страст към нещо, ако чувствате, че сте надарени с нещо, използвайте го! Вложете максимума от своите сили! И след известно време ще изпитате радост и щастие от това, че сте го направили.
  12. Научете се да живеете в настоящия момент. Това, което си е отишло, няма да се върне, а бъдещето е покрито с мъгла. Единственото нещо, което е под наш контрол – това е настоящия момент и какво правим ние с него. Уверете се, че живеете в настоящето.
  13. Никой не го е грижа за това колко е труден животът ви. О, да, не ви е било леко? Ето това е новина! Спешно в стаята! И какво трябва сега всички ние да правим: да плачем с глас или да се смеем гръмко? Всеки от нас прекарва живота си в борба. Не е редно и не си струва да убеждавате хората, че животът ви е по-труден и сложен от техния. Вие дори не знаете през какво им се е наложили или е трябвало да преминат. Всеки в този живот води своята битка.
  14. Споделяйте своите знания. Не правете грешката да действате егоистично, когато някой има нужда от вашата помощ. Всъщност това е щастието – да споделите знанията си с други хора. Разговаряйте с хората, съобщавайте им за нови неща. Носете със себе си промени – светът отчаяно се нуждае от тях.
  15. Научете се да приемате превратностите на съдбата. Вие вече сте успели да разберете, че животът далеч не е приказен карнавал. В нашия свят има много уродливи, грозни и неприятни неща. И заради самите себе си, научете се да се справяте с тези превратности, и не позволявайте на живота да ви нанася твърде силни удари. Дръжте главата си високо и се опитайте да се концентрирате върху положителните страни.
  16. Спрете да мечтаете и започнете да работите. Мечтите са приятно и хубаво нещо, но само с мечти няма да можете да излезете извън зоната си на комфорт. Вземете се в ръце и започнете да претворявате всичките си идеи в живота. Стройте. Създавайте. Променяйте. Измисляйте. Инициирайте. Направете най-доброто, на което сте способни.
  17. Времето е по-ценно от парите. Съвременното общество доказа, че времето е пари. Ние всяка седмица обменяме 40 часа от живота си за определена заплата. Но трябва да се запитате – струва ли си това? Наистина ли искате да работите за "непознат чичо", за да плащате сметките си, докато не умрете?
  18. Бъдете благодарни за всичко, което имате. Имате покрив над главата си? Чисти дрехи и топла вечеря? Любим човек, който ви чака у дома? Ако е така, значи, вие сте най-богатият човек в света. Някои хора трябва да се борят буквално за капка вода. Никога не забравяйте да се отнасяте с благодарност за това, което имате.
  19. Каквото и да правите, не губете себе си. През живота си ще се сблъскате с множество препятствия, но най-важното – никога не губете себе си. Винаги помнете кои сте, какво защитавате и в какво вярвате.
  20. Инвестирайте в себе си. Инвестирайте във всичко, което обичате. Инвестирайте в своята най-голяма страст. Направете така, че това да работи. Бъдете най-добрата версия на себе си.