Спрете да се месите в природните закони

Спрете да се месите в природните закони

Хора, спрете да кастрирате животните!

Законите на природата са по-стари, по-мъдри от нашите. Природата е била тук преди нас, ще бъде тук след нас и въпреки нас. Ние също сме част от нея. Тя работи перфектно откакто свят светува.

Понякога може да ви се струва сурова, нечестна и жестока, но това е нейният метод, благодарение на който се крепи живота на цялата земя.

Хората са решили, че понеже са „най-разумното същество„, ще се справят по-добре с контрола на жизнените процеси. Но забравят, че природата не допуска грешки, не допуска вмешателства, тя винаги ще намери начин да постигне равновесие.

Животните не ни принадлежат, растенията не ни принадлежат, хората не ни принадлежат, те принадлежат единствено на природата.

Тя ги е създала и те са нейните деца. Всяко едно има мисия и дълг към нея, както и ние самите. И ако решим да отнемем нещо насила от друго живо същество, то тя ще го отнеме по неин си начин от нас.

Тя е сътворила как всеки да се ползва честно от другия, как всичко в този свят да си взаимодейства, как да съществува и как да се развива. Позволила ни е като хора да помагаме, да приютим, да спасим, но не и да обсебваме.

По начало няма такъв животински вид „домашен любимец”, това е проекция на изкривените представи на хората. Вие може да ги приютите, да им помогнете, да ги нахраните, да ги обичате и ако те пожелаят, повярвайте, ще останат при вас завинаги!

Също така, ако пожелаят, справедливо е да бъдат свободни да си тръгнат, да се размножават, да умират, дори да убиват. Колкото и ужасно и опасно да ви се струва това на вас, те също си имат „работа тук”, те също си имат висша цел, за която са дошли. Повярвайте, нито побой, нито смърт, нито глад, нито каквато и да е друга „несправедливост" в този свят не е по-жестока от това да заробиш същество, да му отнемеш смисъла на живота и опита да го следва, макар и злочест (според вас).

Разбирам, че сте водени от обич и искате да опазите света от злото, но ще го постигнете най-успешно като направите себе си по-добър и осъзнат вместо да ограничавате някой друг и да му пречите да се проявява свободно.

„Как бих се почувствал, ако някой постъпи така с мен?„ – това е най-адекватният въпрос на разумния и обичащ човек преди да предприеме каквото и да било действие спрямо друго същество!!!


Авторката е наша читателка и изразява собствено мнение, което Светлило публикува с незначителни редакции.