Цветовете имат характер – що за човек сте според предпочитания цвят

Всички ние харесваме различни цветове. Психолозите твърдят, че предпочитанията на цвят могат да разкрият особеностите на характера на човека. Нека да разберем какво ще разкаже за вас любимият ви цвят!

Ако обичате бял

tsvetovete-imat-harakter-shto-za-chovek-ste-spored-predpochitaniya-tsvyatХората, които избират бяло, се отличават с организираност и стремеж към простота. От тях излизат невероятни дизайнери. Белият цвят е символ на чистота и младост. Ако го избират възрастни хора, това е признак за прекомерния стремеж към съвършенство.

Ако обичате жълт

tsvetovete-imat-harakter-shto-za-chovek-ste-spored-predpochitaniya-tsvyat1Такива хора са оптимистично настроени и енергични. Очите им ще забележат дори някоя дреболия. Така че – любителите на жълтото са родени мениджъри и предприемачи. Те обожават интелектуални занимания и игри. Винаги скриват емоциите си и няма да разкажат за безпокоящите ги проблеми. Притежават страхотно чувство за хумор. Неумолими перфекционисти.

Ако обичате оранжев

tsvetovete-imat-harakter-shto-za-chovek-ste-spored-predpochitaniya-tsvyat2Оранжево избират весели, комуникативни, ярки и безстрашни хора. Любителите на оранжевото понякога обичат да драматизират, но те винаги са добродушни. Обичат да бъдат в центъра на вниманието. Минус: такива хора често са непредсказуеми и непостоянни. Но пък са искрени и жизнени.

Ако обичате червен

tsvetovete-imat-harakter-shto-za-chovek-ste-spored-predpochitaniya-tsvyat3Любителите на червеното са пълни с живот и не търпят рутина. Това са енергични и страстни хора, които обожават приключенията. Не се страхуват да осъществяват мечтите си. Любителите на червения цвят не крият чувствата си и се опитват винаги да бъдат откровени. Понякога са нетърпеливи и агресивни. Но с тях определено не е скучно!

Ако обичате зелен

tsvetovete-imat-harakter-shto-za-chovek-ste-spored-predpochitaniya-tsvyat4Любителите на зеленото са верни и общителни. Те са като хамелеони – бързо се адаптират към променящите се обстоятелства. Никога не се тревожат поради финансови проблеми и винаги запазват спокойствие. Тези хора се ръководят от логиката, всичко довеждат до края. Обичат да се чувстват в безопасност, особено по отношение на финансовите и любовни въпроси. Притежават невероятната способност да слушат хората и винаги дават разумни съвети.

Ако обичате син

Wet BlueberriesСиньото е знак за хармония. Ако сте го избрали – цените стабилността и грижата за околните. Такива хора са внимателни и състрадателни. Техните малки несъвършенства – прекомерна предпазливост и негъвкаво мислене. Любителите на синьото трудно се разделят със стереотипите. Не са импулсивни, те мислят какво казват. Това са много отговорни хора, които следят емоциите си.

Ако обичате розов

tsvetovete-imat-harakter-shto-za-chovek-ste-spored-predpochitaniya-tsvyat6Розовото е цвета на любовта. Често го избират девойки. Обикновено любителите на розовия цвят са добри родители. Те са нежни и имат мек характер. Тяхната слабост – постоянна нужда от закрила. Розовият цвят се асоциира с лекомислие, но това не се отнася за неговите почитатели.

Ако обичате лилаво или виолетово

tsvetovete-imat-harakter-shto-za-chovek-ste-spored-predpochitaniya-tsvyat7Любителите на виолетовия цвят са творчески хора с уникален поглед към света. Те понякога са високомерни и саркастични. В обществото им се доверяват, макар не винаги да ги разбират. Почитателите на виолетовото са амбициозни, те не копират другите. Напротив, другите се опитват да приличат на тях.

Ако обичате кафяв

tsvetovete-imat-harakter-shto-za-chovek-ste-spored-predpochitaniya-tsvyat8Любителите на този цвят са хора, които са надеждни партньори и приятели. Те са трудолюбиви, издръжливи, търпеливи. В училище се учат усърдно и отговорно. На работното място това продължава. Някои ги смятат за скучни, те не са от тези, с които можете да се пошегувате. Но любителите на кафявото имат рафинирано, тънко чувство за хумор, което ценят всичките им приятели. Те обичат реда и дисциплината. Ценят доверието и сигурността. В ежедневието са подредени и скромни.

Ако сте избрали сив

tsvetovete-imat-harakter-shto-za-chovek-ste-spored-predpochitaniya-tsvyat9Тези хора са надеждни. Ако говорим за мъж, то той е като каменна стена. В отношенията си любителите на сивото често играят роля на втори план. Поддават се на влиянието на околните. Винаги се стремята да съхранят мира в душата си и в отношенията. Някой ще каже, че са равнодушни и неемоционални, но това не е съвсем така. Просто обичат компромиси и не понасят караници. Сивото е признак за независимост.

Ако обичате черен

tsvetovete-imat-harakter-shto-za-chovek-ste-spored-predpochitaniya-tsvyat10Черното се харесва на раними, плахи, чувствителни натури. Такива хора са с отличен вкус. А още черният цвят характеризира творческите, волеви и амбициозни хора. Той може да бъде и знак, че човекът е имал трудно детство. Хората, които предпочитат черен цвят, се стараят да запазят дистанция. Те са загадъчни, не е толкова лесно да се сближите с тях.