Каквото посееш, това и ще пожънеш: 12 цитата за кармата

карма, цитати

Зрялост е когато имаш достатъчно сили, за да съсипеш обиждащият те, но ти просто дълбоко поемаш въздух и продължаваш натам. Всичко останало ще свърши кармата.

Не се оставяйте да тънете в своите обиди и рани. Това е тежък и непосилен товар. В края на краищата, животът сам ще накаже тези хора, които са ви причинили болка. Каквото посееш, това и ще пожънеш.

Затова – нашата задача е да се движим напред, а кармата, както се казва, ще го измисли...

 1. Когато птицата е жива, тя яде насекоми. Когато птицата е мъртва, насекомите я изяждат. Времето и обстоятелствата могат да се променят за всеки от нас във всяка минута. Така че – никога не се отнасяйте към някого отвисоко, не вредете на никого. Можете да бъдете много силни и могъщи днес. Но не забравяйте, времето е много по-силно. От едно дърво може да се направят милион кибритени клечки. Но може да дойде време, когато само една клечка да изгори един милион дървета. Така че бъдете добри хора и правете добро.
 2. Този, който твърди, че отмъщението e сладко, никога не e опитвал наистина сладки неща в живота.
 3. "Кармичният автобус" понякога се забавя. Всичко това е защото за него има голямо търсене. Не се притеснявайте. Той все пак рано или късно ще дойде.
 4. Ако искате да усетите щастието, спрете да мислите за отмъщение. Когато спрете да мислите за нещастието на своите врагове, ще се появят повече време и енергия, за да работите над собственото си щастие.
 5. Най-доброто отмъщение е да продължиш напред и да позволиш на кармата да свърши всичко останало.
 6. Правете добро. Да, то непременно ще се върне в най-неочакван момент и по най-неочакван начин. Това се нарича карма.
 7. Зрялост – това е когато имаш достатъчно сили, за да унищожиш грубиянина, но ти просто дълбоко въздъхваш и продължаваш нататък. Всичко останало ще свърши кармата.
 8. Освободете се от болката на миналото, позволете на кармата да избие от ръката на врага неговия "трофей".
 9. "Виждам те" – Кармата.
 10. "Как хората се отнасят с теб – това е тяхната карма, а това как ти реагираш – твоята", – Уейн Дайър.
 11. Никога не трябва да отмъщаваш. Тези, които са причинили болка, в крайна сметка като бумеранг ще получат всичко обратно. Кармата така или иначе ще им избере "трофей".
 12. Нека мислите ти бъдат благи. Думите приятни. Делата добри. Всичко на този свят се връща.