Как правилно да формулирате желанията си към Вселената

Как правилно да формулирате желанията си към Вселената

За да се изпълняват желанията ви, трябва правилно да ги пожелаете. В зависимост от мирогледа ви можете да считате това за приказка или за най-ценната информация в света. И така, най-добрата инструкция за "поръчка" на желания от Вселената изглежда така:

1) Желанието към момента на "поръчката" трябва да бъде едно

Как най-често искаме? Ето един типичен пример:

Искам един милион. За половината ще си купя луксозно обзаведен тристаен апартамент в престижен квартал. За 200 хил. хубава кола. За останалите – ще попътувам свят да видя…

Стоп! В това пресилено желание се преплитат куп други желания, които могат съвсем да не са свързани с първоначалното. Получава се някаква матрьошка. Такава многослойна конструкция не работи! За да се изпълни всяко от отделните желания, с него трябва да се работи отделно. Защо?

Ето представете си, че сте родител. Идва детето и иска 20 лева. Да предположим, че детето възнамерява да строи къщичка за хамстера и му трябват дъскички, пирони, чукче... Детето е преценило, че 20 лв. е сумата, която му трябва, за да си набави всичко необходимо. Но вие като родител знаете, че чукче в къщата вече има, дъски може да му донесете от работа, а пирончета трябва да се купи само за 3-4 лв. По този начин хамстерът получава ново жилище, детето – удоволствие от творческата работа, а вие – удовлетворение от икономичното решение на въпроса.

Същото нещо се случва между нас и Вселената, която е основната дарителка на всички наши блага. А Вселената винаги ще действа по най-рационален начин. Така че – разбийте вашето многослойно-многокомпонентно желание на части. Всеки компонент трябва да бъде колкото е възможно по-елементарен.

2) Желанието не трябва да бъде условие за изпълнение на други желания

Да се разберем. Въпрос: Защо ми е един милион? Отговор: За да си купя апартамент, кола, да започна бизнес, сложа n-та сума в банката, да си изчистя дългове и т.н. Сега с всяко едно от тях (апартамент, кола, бизнес, банка, дълг) трябва да се работи отделно.

Продължаваме с примерите.

  • Въпрос: Защо ми апартамент? Отговор: За да се отърва от опеката на родителите си.
  • Следващ въпрос: Защо ми е да се отърва от родителската опека? Отговор: За да имам повече лична свобода.
  • Следващият въпрос: Какво ще се случи след като желанието ми се изпълни? Отговор: Аз ще... (какво вие ще?)

Веднага след като вашият отговор се сведе до ЧУВСТВО, може да се счита за "опростено“, изчистено, ясно, т.е. желанието, което трябва да "поръчате" за изпълнение.

Как правилно да формулирате желанията си към Вселената

3) Желанието трябва да извиква у вас само чувства, а не мисли за нови желания

И така, какво ще се случи с вас след като желанието ви се изпълни? Правилният отговор е: "Ще ЧУВСТВАМ щастие! Удовлетворение!". Или нещо подобно. Да се върнем още веднъж към милиона. "Когато имам "обект А" (т.е. 1 милион), ще мога да имам още "предмети, Б, В, Г". Виждате ли? Никакви особени чувства, освен чувството, че с тези пари трябва още нещо да се направи. И това е сигурен сигнал за неправилност на желанията.

Обаче, ако отговорът е: "Оооо! Ще сложа тези пари в един огроомен стъклен буркан, ще го поставя на рафта и всеки ден ще изпитвам блаженство от вида на моя милион в буркана..." – ето това да, вече е правилното желание. Но нима това искате? Въпреки че, ако все пак желаете точно пари, то пожелайте си ги. Защо да се притеснявате от това? А паралелно можете да си поискате апартамента, колата, бизнеса, покриването на дълговете и всичко останало. Паралелно!

Ако апартаментът е само средство да се избавите от родителската намеса, то трябва да си пожелаете (внимание!) – не апартамент, а да се избавите от опеката на  родителите си. Защото може да получите апартамент, но от вмешателство пак да не се отървете. Родителите могат да ви досаждат и в нов апартамент. Дори на края на света! Така че, помислете върху резултата от желанието си – Вселената ще въплъти именно резултата. Ако искате да се срещнете принца на бяло БМВ, за да се омъжите за него, то вашето желание не е да срещнете принца, а да се омъжите за принца. Чувствате ли разликата?

4) Желанието трябва да бъде "екологично"

Това означава, че в резултат на вашето желание никой не трябва да пострада. Как да се избегне неволното причиняване на неприятности на другите? За съжаление няма как да се избегнат напълно неприятностите, проблемите, така е устроен животът. И е напълно възможно вашето горещо желание да получите апартамент да се изпълни така, че да го получите по наследство от изведнъж починал роднина.

Но! Важно е да се помни, че така или иначе всичко е под контрола на Вселената. Вашето желание винаги ще се изпълни по най-рационален начин, но с оглед на жизнените сценарии на всички герои в действието. Така че – отпуснете се и приемете всичко такова, каквото е. Тоест с благодарност!

Няколко думи за това защо не трябва да творите неприятности съзнателно. Да предположим, че ви обземат желания да напакостите на някого. Да предположим, че дори считате, че сте прав. И че "обекта" заслужава да бъде наказан. А сега помислете – Вашата правота най-правата правота ли е в света? И вие смятате себе си в правото си да наказвате и помилвате по свое усмотрение?

Пускайки бумеранга на своите желания, имайте предвид, че тези летателни приспособления имат един коварен навик – те се връщат. Така че нека вашите "бумеранги" бъдат само добри, за да не трябва да се боите от връщането им.

5) Желанието трябва да касае само вас, а не трети лица

Много често се появяват такива желания: "Искам детето ми да...", "Искам съпругът ми да...". Позната картинка, нали? Такива желания не работят! Нима, ще попитате? Наистина ли всичко е безнадеждно?

Не, защо. Просто трябва малко да промените желанието. То трябва да касае вас, а не вашето дете, съпруг, родител, шеф и т.н. Може да изглежда приблизително така: "Искам да се гордея с детето си, което изкарва само шестици", „Искам да вършим цялата домашна работа заедно с мъжа ми" и т.н. С една дума преведете "стрелките" на чувствата си във връзка с изпълнението на вашите желания – и това е всичко.

6) Трябва да желаете много силно

Един добър човек е казал:

Желанието трябва да е силно и често да мислите за него. Да го искате максимално. Всичко, така или иначе, няма как да получите. Но колкото повече желаете, толкова повече получавате.

И това е вярно! Ако желаете кола – нека това да бъде най-добрата според вас. Какво говорите? Няма пари за такава? А за кола на старо? Също не? Тогава каква е разликата? По-добре вместо да пожелавате нещо по-лошо, пожелайте нещо страхотно!

Вселената е необятна и неизчерпаема. И е безгранична, както можете да се досетите. Всички ограничения, които имате в живота си са ограниченията, свързани с лошия полет на въображението ви. Ами, поставете си високо ниво и давайте нагоре!

Допълнителни препоръки

Желанието не трябва да е привързано към време

Често ни се иска да получим нещо в определен срок. Желанието, разбира се, е по човешки разбираемо, но...

  • На първо място, условието за време създава ситуация на очакване на изпълнението на желанието. А желанието трябва да бъде "свободно".
  • На второ място, Вселената и без това ще изпълни вашата молба така и тогава, когато е най-добре за всички, включително и за вас.

Дайте ѝ тази възможност – отпуснете се и не се привързвайте към времеви рамки.

Как правилно да формулирате желанията си към Вселената

Не се отказвайте от шансовете!

А как да разграничите „шанс“ от "не шанс"? Внимателно започнете да следите промените в живота си, "случайности", "изведнъж", "някак от само себе си". Това вече е началото. Не се дръжте за миналото, с радост приемайте промяната. Вселената започва да се отваря, разгръща и да оформя събитията и обстоятелства, така че да получите желаното.

Не създавайте свои собствени сценарии за развитието на събитията. Не пречете на Вселената да изпълнява желанието ви по НАЙ-ДОБРИЯ ЗА ВАС НАЧИН. Доверете се на чувствата си. Това е много важно! Но тъй като всички ние сме научени да се доверяваме повече на мозъка, то в началото ще бъде трудно.

Започнете с нещо малко

Колкото по-голямо, мащабно е вашето желание, толкова по-трудно е за изпълнение; колкото по-малко вяра имате в собствените си сили, толкова по-вероятно е да изпуснете благоприятните възможности. Така че, опитайте с нещо дребно. Нито един художник не е започнал да рисува монументалните платна, всички започват с ескизи и скици.

  • Изпълнявайки своите малки желания, първо, ще почувствате силата си и това ще ви даде увереност.
  • На второ място, ще започнете повече да се доверявате на себе си. Щом можете да влияете на ситуациите за малките неща, можете да го правите и при по-големи.
  • На трето място, у вас ще се появи специално усещане за "шанса".

Никой не може да бъде освободен от закона за причините и следствията

Затова, обмисляйки поредното си желание, постарайте се да избегнете всички негативни чувства и действия. Особено чувства! Например, ако ви се струва, че за успеха на вашия бизнес пречи конкурент, то не бива да желаете разоряването на конкурента. Пожелайте просперитета на вашата фирма.  Какво ще се случи с вашия конкурент – не е ваша грижа. Важното е, че при вас всичко ще бъде чудесно.

Ако трябва да се явявате на изпит по предмет, в който не сте много силен, тогава пожелайте да получите най-високата оценка, а не болест на преподавателя или изригване на вулкан точно под сградата на училището.

Работейки над своите желания, не бърборете за това с когото и да било!

Помнете, че всички ние живеем в пресечната точка на разнообразните желания на различни хора. Така че, колкото по-малко околните знаят за намеренията ви, толкова по-малко могат да повлияят на резултатите от изпълнението на вашите желания със собствените си ответни желания.

Как правилно да формулирате желанията си към Вселената

Записки!

За хора,  които все още не са много опитни в осъзнатото изпълнение на своите желания, за да не се оплетат в своите поръчани и такива в подготовка желания, по-добре е на първо време да напишете желанието си на лист хартия. Изградете си навик да пишете желание на отделно малко листче. Листчетата съхранявайте в специален плик и периодично преглеждайте. Или си водете специален бележник за същите цели. Кой както му харесва.

И така, сега вашата главна грижа е да пожелаете за себе си това, към което се стреми душата ви. А как всичко това ще се материализира в живота – нека Вселената си „блъска главата“. Тя затова е и Вселена! Не си казвайте: "Аз това го искам толкова отдавна, че няма какво да мисля". Дори съкровените мечти от розовото детство се нуждаят от предварителна ревизия и преработка.

Бъдете щастливи!

От книгата на Евгения Брайт "Стани господар на живота си"