16 цитата на великия Иво Иванов

Иво Иванов

 1. Лично аз, ако знам че съм на смъртно легло, веднага ще се преместя.
 2. Тази година ми се ходи на Хавайските острови. Не, че съм бил там... Просто миналата година пак ми се ходеше.
 3. Понякога в главата ми нахълтват безумни въпроси, на които не може да бъде намерен отговор. Като например: „Кой е по-добър Роналдо или Меси?“, „Къде е границата на вселената?“ или пък „Колко ковчега са необходими, за да бъде погребана една матрьошка?“
 4. Питър Крауч има, меко казано, нестандартна физика за футболист. Не може да си два метра висок и да тежиш под 70 кг! Направо се чудя как ръководството на Ливърпул успява да го задържи в Англия…особено през есента, когато останалите щъркели мигрират в Северна Африка.
 5. Обърнете внимание на огромния Гилбърт Браун. В момента именно той е най-едрият играч по американски футбол в лигата. Навремето ми беше колега в университета в Канзас и правеше носталгията ми по България по-поносима… stara_planina Когато го видех в коридорите на университета, ми напомняше за Стара планина.
 6. Общата възраст на членовете на „Ролинг Стоунс" е 247 години. Всъщност те са толкова стари, че вече избягват да ходят в археологическия музей, защото на излизане се задейства алармената инсталация.
 7. Определено липсва ентусиазъм сред звездите от НБА на олимпиадата... Не е лесно да мотивираш някой, който ходи на работа с ролс-ройс, храни кучето си с хайвер и вечер вместо с одеяло се завива с две-три манекенки на „Плейбой".
 8. Физиономията на Кимбо Слайс е вледеняваща. Веждите му са като два хапещи се кралски пудела, а останалата част от лицето му е погълната от грандиозен фонтан от гъста къдрава брада бинладенка. В южната й част като мокра цвърчаща наденица подскача огромна долна устна в безплодните си опити да избяга от двата лакоми кратера на масивния му сплескан нос.
 9. Такива уникални спортисти като Пейтън Манинг се броят на пръстите на ръката на късоглед дърводелец.
 10. Надмощието на Болт на 100 метра в Пекин бе омаломощаващо. В последните 20 метра навярно би могъл да оплете пуловер, да си попълни данъчната декларация и пак да спечели състезанието.
 11. Hе знам дали можем да наречем дома на Ивендър Холифийлд дом. Той е по-скоро суверенна територия. Зашеметяващият палат разполага с 54 000 квадратни фута площ, 109 стаи, три кухни, 17 бани, грамаден киносалон и зала за боулинг. Това е истинско безумие – нищо чудно късно нощем от източното полукрило да се носят воплите на отдавна изгубил се иконом. Пред къщата има басейн с приблизителните размери на Каспийско море. Шегувам се, разбира се – Каспийско море не е толкова голямо. Ако „Слънчев бряг" АД надуши басейна, сигурно набързо ще застрои западното му крайбрежие.
 12. Този човек е като статуя на Микеланджело!, – възкликна коментаторът. michelangelo07Така бе наистина, но проблемът бе в това, че Томас Робинсън бе горе-долу също толкова подвижен, колкото произведенията на ренесансовия скулптор. Тромавият тийнейджър разполагаше с координацията на гранитен барелеф.
 13. Няма и няма да има друг хокеен вратар като Доминик Хашек! Не шайба, а корпускулярен фотон не може да проникне в мрежата му.
 14. Много е наивно от страна на ФИФА да очаква Христо Стоичков да промени характера си след наложеното му наказание. Все едно да обвиниш нитроглицерина в избухливост и да очакваш да си вземе бележка и да се превърне в риванол.
 15. Култовите китайски кецове са направени изцяло от неунищожимо парче каучук и някакъв загадъчен плат. Тези обувки са едно от малкото неща, които редом с хлебарките и членовете на „Ролинг стоунс" ще останат на земята след термоядрен апокалипсис.
 16. Супериграчът на отбора е десетгодишната мълния Роуън, който прелита през игрището като Питагоровата теорема през главата на турбофолк певица – с огромна скорост и без да бъде докоснат от нищо.