Умни фрази и цитати със смисъл 2

Умни фрази и цитати със смисъл 2

 1. Хората се делят на две категории: такива, с които ти е леко с тях, но и без тях пак ти е леко и такива, с които ти е сложно, но е невъзможно без тях. – Ърнест Хемингуей
 2. Не отмъщавайте на никого завинаги, дори врага да ви хапе – Нелеп и жалък е човек в отговор на хапещите кучета!
 3. Не бива да се обиждате на хората, че не са оправдали нашите надежди. Ние сме си виновни, че сме очаквали от тях повече, отколкото трябва.
 4. В характера на човека има три златни качества: търпение, чувство за мярка и умение да се мълчи. Понякога в живота те помагат повече, отколкото ум, талант и красота.
 5. Пътят, който води към успеха, вечно се обновява. Успехът – това е движение, а не точка, която може да се постигне. - Антъни Робинс
 6. Доверието е като лист хартия, веднъж намачкан – идеален и гладък той вече никога няма да бъде. – Ошо
 7. Животът е нещо като шведска маса... Някой взема от нея, колкото иска, други – колкото могат... някой – колкото му позволява съвестта, други – колкото наглостта. Но правилото е едно за всички нас – със себе си нищо не можем да отнесем!
 8. Трябва да умеем да затваряме скучна книга, да си тръгваме от лошо кино и да се разделяме с хора, които не държат на нас. - Оноре дьо Балзак
 9. Не трябва да мислите твърде много. Така вие създавате проблем, който първоначално е липсвал. - Фридрих Ницше
 10. Каква е разликата кой е по-силен, кой по-умен, кой по-красив, кой по-богат? Нима в крайна сметка няма значение само това дали си щастлив човек или не. - Ошо
 11. Не тъжете, не плачете, всичко в живота е към по-добро. И ако от вас се отвърнат хора, не ви ли се струва, че животът просто се отърва от боклука?
 12. Най-голямата сила на мъжа – любящата жена. Тя е неговата чест, неговата вяра, неговото достойнство!
 13. Съдбата ни изпраща повторение на опита с една единствена цел – да ни научи на това, което ние не сме искали да научим веднага.
 14. Когато цениш това, което имаш, а не живееш в търсене на идеали, тогава наистина ще бъдеш щастлив. - Фридрих Ницше
 15. Ако обвиняваме Бог за всяка сълза, защо не Му благодарим за всяка усмивка?
 16. Най-добрите неща в живота са безплатни: прегръдки, усмивки, приятели, целувки, семейство, сън, любов, смях и добро настроение.
 17. Докато всички вярват, че да се стигне до върха е невъзможно, някой просто започва да пуска малки камъчета. И когато той успее да се придвижи нагоре, всички започват да го считат за специален, макар че малките камъчета са по силите на всеки.
 18. Защо затваряме очите, когато се молим, мечтаем или целуваме? Защото най-прекрасните неща в живота ние не виждаме, а чувстваме със сърцето.
 19. Освен висше образование, трябва да имате поне средно съображение и като минимум – начално възпитание.
 20. Страхливият, малодушен приятел е по-страшен от враг, защото от врага се опасяваш, а на приятеля се надяваш.
 21. Ако сте недоволни от мястото, което заемате – сменете го! Вие не сте дърво!
 22. Силен е не онзи, който може да носи на рамо само с един поглед, а този, който само една усмивка е в състояние да вдигне от колене. - Жулиет Бинош
 23. Животът сломява силните, поставяйки ги на колене, за да докаже, че могат да се изправят. Слабаците той не докосва, те така и така са цял живот на колене.
 24. Забравете за съществуването на думата "ако". Тя ни прави слаби, кара ни да се замисляме за други възможности. - Паулу Коелю
 25. Не мога да ви дам формула за успех, но съм готов да ви предложи формула за провал: опитайте се да угодите и да се харесате на всички.