Предложение в кафенето

predlozhenie-v-kafenetoБеше съвсем обикновен ден, който не предвещава нищо особено. Ние с момчетата отидохме след работа в кафенето, да се видим и поприказваме за разпускане. Разбира се, когато пристигнахме, освен персонала, никой друг не ни обърна внимание. И това е нормално, хората са заети със собствените си дела, разговори и мисли.

По едно време на прага се появи един млад човек с огромен букет бели рози. Естествено, той нямаше как да не привлече вниманието – не само нашето, но и на другите посетители.

Малко по-късно разбрахме, че младежът по този начин е направил предложение на приятелката си. А тя, ако се съди по радостните викове от масата, на която той седна, се е съгласила. Това ни въодушеви и ние решихме да им подарим бутилка шампанско от нашата маса в чест на знаменателното събитие.

Колкото и да е странно, след този жест другите маси последваха нашия пример и на масата на бъдещото семейство се струпаха толкова бутилки шампанско, че едвам се побираха. Младата двойка толкова се трогна от това, че младият мъж се изправи и поръча за всички посетители на кафенето, а те не бяха никак малко, по един коктейл.

Общата приповдигнатост на настроението и състоянието на радост се задържа цялата вечер в кафенето и дълго време не се изгуби след това.

Аз бях щастлив, че се оказах в такава ситуация, в която хората се заразиха от любовта и щастието на други хора.