Малки светли истории

Приятели, давайте си един на друг малки добрини. Това не отнема почти нищо, а прави света едно по-светло и уютно място.

Ангина

Girl_hugs_dog

Бях сериозно болна от ангина. Стоях в къщи без да мога да се изправя от леглото. Заплаках от безсилие. Кучето ми Киара седеше до леглото и ме гледаше с тревога. После стана и отиде някъде. Върна се с голям, покрит с остатъци кокал. Изглежда си го беше прибрала за черни дни. Остави го на възглавницата и го побутна с нос към мен - "Вземи!".

Дъжд

Гледахме от прозорците на службата как навън се лее пролетен порой. Вътрешният телефон звънна и охраната поиска да говори с мен. Съобщи ми, че подозрителен мъж се е въртял около колата ми. Междувременно дъждът спря и отидох да видя какво е положението. Бях забравила прозореца леко отворен и някой беше напъхал найлонова торбичка, за да не влиза дъжда вътре.

Брат

брат и сестра

В навечерието на 17-тия ми рожден ден моята 8-годишна сестра цял ден тичаше около мен с блеснал поглед - толкова искаше да ми даде подаръка си. Сутринта, както винаги, отидох да я събудя за училище. Със сънени очи, тя протегна ръчички към мен и ме прегърна. След това бръкна под възглавницата и ми подаде плик с надпис: "На батко за рождения ден!". Отворих и видях вътре една банкнота от 10лева, две от 5лева и няколко монети от 1лев - тя беше пъхнала вътре цялото си богатство и ми го подаряваше. Прегърнах я силно и дълго останах с лице във възглавницата, за да не види сълзите ми.