Освобождаване

освобождаване

Имате един живот. Той се случва тук и сега. Живейте така, както искате, слушайте вътрешния си глас и не позволявайте мнението на другите хора да ви отвлича от вашия път.

Освободете се от желанието да впечатлите другите

Оставете позите, преструвките и да се правите на такива, каквито не сте в действителност. Махнете маската, приемете и обикнете истинското си Аз.

Отпуснете контрола

Бъдете готови да се откажете от необходимостта непрекъснато да контролирате всичко, което се случва с вас – ситуации, събития, хора и т.н. Независимо дали са близки, любими хора, роднини, колеги или непознати на улицата – просто им дайте шанс да бъдат такива, каквито са.

Спрете негативния разговор със себе си

Колко много хора вредят на себе си, само защото позволяват на негативните мисли и емоции да управлява живота им. Не се доверявайте на всичко, което казват вашите логика и разум. Вие сте способни на много повече, отколкото мислите в действителност.

Ограничете мрънкането

Освободете се от постоянната потребност да се оплаквате от различни неща – хора, ситуации, събития, които ви правят нещастни, тъжни и депресирани. Никой не може да ви направи нещастни, никоя ситуация не може да ви разочарова. Не ситуацията извиква у вас едни или други чувства.

Освободете се от необходимостта винаги да доказвате своята правота

Сред нас са толкова много тези, които дори под заплаха да провалят прекрасни отношения, причиняват болка и създават стрес, не можейки да се примирят и да приемат другата гледна точка. Не си струва.

Отървете се от чувството за вина

Освободете се от нуждата да обвинявате другите за това, което притежавате или не притежавате, за това, което чувствате или не чувствате. Престанете да разпилявате своята енергия и поемете пълната отговорност за живота си.

Не поставяйте етикети

Въздържайте се да поставяте етикети на хора и събития, които не познавате или просто не разбирате. И постепенно отваряйте съзнанието си към новото.

Откажете се от критиката

Спрете да критикувате събитията, които не отговарят на вашите очаквания и хората, които са различни от вас. Всички ние сме различни.

Престанете да се оправдавате

Разобличете оправданията и ги изпратете в пенсия. Най-често ние ограничаваме себе си поради множество извинения.

Престанете да се противопоставяте на промените

Промените са нормално нещо, те са ни необходими, за да се движим от точка А до точка Б. Промените ни помагат да променяме живота си и този на заобикалящите ни към по-добро.

Освободете се от миналото

Трудно е, така е. Особено, когато миналото ни харесва повече от настоящето и бъдещето малко ни плаши. Но трябва да приемете факта, че настоящето е всичко, което имате.

Освободете се от страховете

Страхът е само една илюзия, не съществува – вие сте го създали и поддържате. Всичко това е в ума ви. Променете вътрешната си нагласа и външно всичко ще си дойде на мястото.

Престанете да живеете живота си според очакванията на другите хора

Твърде много хора живеят живот, който не им принадлежи. Те живеят живота си в съответствие с това, което другите считат за най-доброто за тях, правят това, което очакват от тях родителите им, приятелите, колегите, обществото. Пренебрегват вътрешното си призвание, вътрешния глас. Толкова са заети с реализиране очакванията на други хора, че губят контрол над собствения си живот. Забравят какво им носи щастие и какво всъщност искат самите те... и в крайна сметка губят себе си.

Имате един живот. И той се случва точно тук и сега. Живейте така, както искате, слушайте вътрешния си глас и не позволявайте мнението на останалите хора да ви отвлича от вашия личен път.