Законите на живота – Ранди Гейдж

zakonite-na-zhivota-randi-geydzh

Нетрадиционен милионер с ексцентрична биография – Ранди Гейдж вярва, че човек сам избира дали да стане богат и че ключът към личния успех се крие в търсенето на трудности и решаването им.

Напуска училище рано, работи като мияч на чинии, лежи в затвора, а на 30 години губи всичко след втори опит да отвори собствен ресторант.

1.     Законът на даването и получаването

Ако давате нещо, то се връща в десеторен размер. Когато получавате блага, много е важно да ги споделяте с околните. Ако имате някакъв дар, а не го използвате, това е обида към вашата божествена същност. За да се отнасяте с дължимата почтителност към своите способности, трябва да се радвате на даровете и да ги споделите с другите. Ако правите това, вие ще привлечете още повече блага в живота си.

2.     Законът на кръговрата

Бъдете готови да се откажете от нещо, което притежавате, за да получите друго нещо, което желаете.

3.     Законът на всеопрощението

Ако не можете да прощавате на хората, то вие няма да можете да приемете своето богатство. Ако вашата душа е изпълнена с ненавист, любовта не може да намери място за себе си в нея. Трябва да се отървете от негативните чувства, които ви глождят и не ви дават покой.

4.     Законът на въображението

Първо трябва да видите, да си представите просперитета във въображението си. Направете описание на един свой идеален ден и не го показвайте на никого, освен на този, на когото се доверявате. Пазете това описание някъде под ръка и в свободното си време го препрочитайте.

5.     Законът на празнотата

Ако имате нужда от нови обувки, изхвърлете старите. Ако ви е нужна нова дреха, почистете гардероба. Трябва по собствена воля да се разделите със стереотипите си.

6.     Законът на творчеството

Човек може да постигне просперитет посредством енергията на своето мислене, интуиция и въображение.

7.     Законът на десятъка

Вселената винаги ще вземе своя десятък. Това е просто закон за благодарност към източника на подкрепа – 10% от всичко, което имате. Но вие никога не знаете как вашият десятък ще се върне към вас. Пари – често срещано явление. Но също може да дойде под формата на нови приятелски отношения, помирение с някого, любов, под формата на оздравяване, неочаквана радост и т.н.