Как да развием интуицията си?

Как да развием интуицията си?

  1. Когато се срещате с нов човек, запомнете "първото си впечатление" за него. След това, когато го опознаете по-отблизо, сравнете колко верни са били усещанията ви.
  2. Борете се със стереотипите. Често хората не чуват вътрешния си глас, именно защото свикват да мислят с щампи. Обмисляйки всеки въпрос, опитайте се да го разгледате от всички страни, от различни ъгли. Понякога решението, което изглежда най-невероятно, в крайна сметка е най-оптималното.
  3. Когато телефонът ви звъни, направете пауза за секунда преди да отговорите и без да гледате дисплея, опитайте се сами да предположите кой е това.
  4. Спомнете си ситуации от живота си, резултатът от които сте знаели предварително. Опитайте се да възстановите в паметта си откъде са дошли предчувствията ви. Научете се да анализирате усещанията си.
  5. Отивайки на среща с приятел, представете си как ще изглежда, с какво ще е облечен, какво ще държи в ръцете си.
  6. Опитайте се да отгатнете следващата песен, която ще звучи по радиото. Започнете поне с нейния изпълнител. Какъв ще бъде – мъж или жена?
  7. Когато оформяте мнението си за някого, опитайте се да анализирате как се случва това. Защо закачате етикет неудачник на някого, друг ви се струва авантюрист, а на трети приписвате качествата на благороден човек?
  8. Тренирайте интуицията си чрез телевизията. Прогнозирайте как ще се разпределят местата в спорта или как ще завърши филмът.
  9. Пренесете мислите си на хартия. Опитайте се да не мислите твърде много, просто запишете всичко, което ви хрумне. На пръв поглед може да ви се струва, че това са несвързани глупости, но може би именно те ще ви помогнат да отговорите на въпросите си.
  10. Когато се приближавате до оживено кръстовище, опитайте се да познаете каква светлина ще свети на светофара.
  11. Вслушвайте се в усещанията си. Чувствате се тревожни, уплашени или напрегнати? С какво е свързано? Може би интуицията ви се опитва да ви предпази от някакви действия или постъпки.
  12. Отивайки с приятели в кафене, опитайте се да отгатнете какви ястия ще поръчат.
  13. Има ли бременни сред вашите познати? Ако е така, опитайте се да отгатнете пола на нероденото дете.
  14. Представете си себе си на мястото на друг човек. Опитайте се да отгатнете неговите мисли и действия. След това сравнете колко точни са били вашите прогнози.
  15. Преди да посетите някого за първи път на гости, опитайте се да си представите как изглежда къщата на този човек, в какъв стил е обзаведена, колко стаи има, какви цветове преобладават, има ли домашен любимец там.
  16. Сънят е концентрация на всичките ви мисли и вътрешни преживявания. Дори да ви се струва, че сте сънували пълни глупости, опитайте се да ги анализирате, да направите паралели между сънищата и реалния живот. Има случаи, когато решението на проблем е дошло при даден човек именно насън.
  17. Самотата може да бъде, както вредна, така и полезна. Основното е правилната ѝ доза. Не можете постоянно да бъдете изолирани от хората, но понякога е необходимо, за да разберете и се ориентирате в мислите си. Ако не можете да намерите отговори на някакви въпроси, разходете се сами, анализирайте събитията, които ви се случват и се вслушайте във вътрешния си глас. Може би той ще ви подскаже правилното решение.