Известни актьори, които практикуват вегетарианство и веганство

Много известни актьори са се отказали от  употребата на месо, всеки по свои причини. На някои изглежда неетично да се убиват невинни животни, други се отказват от месото по чисто здравословни причини. Днес ви предлагаме списък на най-известните актьори - вегани [1] и вегетарианци [2].

Актьори вегетарианци

В скорошно интервю за списание GQ Джаред Лето твърди, че да бъде здрав и млад завинаги му помагат спокойния сън и 20 годишния опит в началото на вегетарианска и след това на веганска диета.

Актьори вегетарианци

Уди Харелсън става веган на 24 години по съвет на своя позната. Той страда от акне и упорита кашлица, но само 3 дни след промяната на диетата слузта от белите му дробове и пъпките си отиват ​​завинаги. Сега Уди е и суровояд.

Актьори вегетарианци

Тоби Магуайър става вегетарианец през 1992 г., а през 2009 г. актьорът се отказа от всички животински продукти. Човекът-паяк признава, че никога не е имал желание да яде месо, "Дори когато бях дете го ядях насила."

Актьори вегетарианци

Самюъл Джаксън преминал на вегетарианска диета, за да подобри здравето си и "да живее вечно". Джаксън заяви, че е решил напълно да се откаже от месо, месни продукти и мляко. Според актьора решението е преди всичко заради възрастта и желанието да остане здрав възможно най-дълго.

Актьори вегетарианци

Леонардо Ди Каприо е не просто вегетарианец, но и пламенен защитник на екологията. Популярният актьор често участва в организацията на акции и прави филми в подкрепа на животните.

Актьори вегетарианци

Американският актьор Питър Динклидж, звезда от сериала "Игра на тронове", споделя: "Реших да стана вегетарианец още като тийнейджър. Разбира се, на първо място, взех решението от обич към животните. Но, от друга страна, всичко това се случи заради едно момиче. " Кое момиче го насърчава да се откаже от месото Динклидж не уточнява.

Актьори вегетарианци

Брад Пит отдавна практикува вегетарианство и се ядосва, когато жена му се нахвърля на месото.

Актьори вегетарианци

Натали Портман е вегетарианка с повече от 20 години стаж. Според Натали, "всяко животно е личност със свой характер." В допълнение актрисата е убедена, че ще дойде време, когато вегетарианството ще се превърне в норма, а яденето на месо в шокиращ спомен от миналото.

Актьори вегетарианци

Килиън Мърфи се придържа към вегетарианството поради нездравословни методи и лекарства, използвани в животновъдството.

Актьори вегетарианци

Джесика Частейн е веган от раждането си. Тя е израснала в семейство, където растителните храни и зачитането на всички живи същества са приоритет. И всичко е много строго, семейство Частейн не ядат не само месо и риба, но също така и мед, яйца и млечни продукти.


[1] Веган – консумира само растителни продукти.

[2] Вегетарианец - консумира растителни продукти, яйца, мляко и млечни изделия.