Физиогномика – зъбите и чертите на характера

Физиогномика – зъбите и чертите на характераФизиогномиката е древна наука с произход Китай и показва връзката на външния вид с чертите на личността и характера. Китайските физиогномисти казват, че по лицето на човека може да се чете дори и за съдбата му.

Зъбите на събеседника. Какво можем да кажем за особеностите на характера, на личността по зъбите на човек на пръв поглед.

  1. Зъбите ще разкажат за полезни и вредни навици. Ще разкажат за възпитанието на човека, неговата хигиена.
  2. По зъбите може да се съди за материално благополучие. Прекрасното състояние на зъбите отговаря на висок статус и достатъчно средства за услугите на стоматолог.

Освен тези най-простички логични изводи, специалистите по физиогномика смятат, че има връзка между формата на зъбите и характера на личността.

Физиогномистите са извършили класификация на зъбите. Всяка група притежава определени свойства на личността и черти от характера на човека.

Ние с вас не сме експерти, така че нека се ограничим до формата на собствените си зъби и да разберем доколко отговаря на истината предложената от физиогномистите информация:

1. Квадратни зъби

Хората с квадратни зъби като цяло са сдържани и спокойни, предпочитат да се държат тихо и скромно. Без видими усилия те са в състояние да контролират чувствата и емоциите си, да ограничават техните външни прояви и като цяло се държат почти перфектно. Обикновено притежателите на квадратни зъби не са особено многословни и лесно влизат в разговор само тогава, когато наистина имат какво да кажат или имат вече формирано мнение или становище по темата на разговора. Това са балансирани и доброжелателни хора, които не са склонни да създават проблеми на околните във всякаква ситуация.

2. Овални зъби

Овалните зъби са много красиви. Те произвеждат много благоприятно впечатление за човека отсреща. Ако имаш такива зъби, можеш да приемеш, че притежаваш дар, който има самостоятелна естетическа стойност. Притежателите на овални зъби, обаче, са напълно лишени от нарцисизъм и като цяло, макар и изненадващо, те често се оказват изключително срамежливи хора. Но пък ценят красивите и изящни вещи, и почти никога не грешат в избора си, ако той е направен на базата на външното възприятие на човека или предмета. Освен това, те вътрешно са организирани и обичат реда. Отзивчивост, дружелюбност и разбиране – тези три думи всъщност са визитната картичка на такива хора.

3. Триъгълни зъби

Хората с триъгълни зъби обикновено са спокойни и оптимистично настроени, обичат и умеят да живеят безгрижно и радостно. Те лесно заразяват околните с увереност и позитивна динамика. Това са разговорчиви, общителни и творчески хора, които винаги без усилия намират общ език с другите хора и затова често стават душата на компанията. Лекият им нрав и усмихнатост, неизменно позитивна нагласа и готовност за комуникация никога не отегчава хората около тях. Вярно е, че понякога са малко безразсъдни, но това е напълно простимо при условие, че са толкова приятни хора.

4. Правоъгълни зъби

Хората с правоъгълни зъби са тези, които могат да се справят с всички проблеми. Никога не седят със скръстени ръце и винаги активно търсят изход от всяка ситуация, в състояние са да помогнат на себе си и на другите. Те са образец за подражание на всички, които се стремят към успеха. Често са ръководители, научни или творчески лидери, радват се заслужено на уважение и постигат много в живота. За съжаление, понякога имат склонност към перфекционизъм: могат да предявяват завишени изисквания не само към себе си, но и към другите, а това поражда неразбирателства.