Дълбокомислещите хора правят тези 7 специални неща

Дълбокомислещите хора правят тези 7 специални неща

Хората с този тип личност правят тези 7 специални неща

Аналитичните хора, интровертите или дълбокомислещите са сдържани и тихи. Любопитството и любознателността са сред най-силните им мотиви и те искат да стигнат до дъното на нещата. Освен това, хората с дълбока мисъл искат да знаят какво стои там дълбоко, в основата на света и наистина не се нуждаят от много, за да бъдат щастливи, тъй като са скромни. Към тази група хора принадлежат много математици, учени и философи.

С острия си интелект те бързо и изчерпателно усвояват и разбират принципи, модели и структури. Основната същност на нещата е във фокуса им и те обичат да работят сами, за да бъдат по-концентрирани. Интересът им към нова информация е силен.

Ето 7-те знака, които отличават този тип хора:

1) Те са интровертни

Дълбокомислещите са тихи, сдържани и интровертни. По-вероятно е да прекарват времето си сами, отколкото да общуват с други хора.

Според Ханс Айзенк, германски психолог, интровертите имат естествено висока кортикална възбуда, което означава, че те могат да обработват информация с по-висока скорост за секунда от средния екстроверт.

Тази информация също така се обработва по-дълбоко в мозъка. В големи групи от хора с движения и силни звуци, те най-вероятно ще бъдат по-претоварени и изтощени от мозъчната кортикална активност.

2) Те анализират опита и преживяванията си

Дълбокомислещите се ангажират много с анализ на минали, настоящи и бъдещи преживявания. Те вземат предвид фактите и опита от миналото и ги свързват с новите. Обикновено изглеждат сериозни, даже носталгични, но всъщност се подготвят добре за бъдещето, като се учат от миналото. Създаването на голямата, обща картина в главите им е тяхно предимство, така виждат как са свързани нещата. Използват комплексни умения за решаване на проблемите.

3) Те разглеждат нещата от различни гледни точки

Ще забележите, че когато много други личности обичат да говорят, дълбокомислещите са склонни предимно да наблюдават. Този метод на наблюдение на социалните ситуации – как хората реагират и възприемат, е силна тяхна характеристика. Изучавайки различни начини за виждане на нещата, те се научават как да се адаптират, за да общуват по-добре с другите.

4) Те са забравящи

Проблемът с дълбокомислещите е, че са толкова обсебени от осмисляне на обикновените ежедневни задачи, че някои неща се „чистят“ от главите им.

Един дълбокомислещ предпочита да мисли за по-взискателни задачи и решаване на проблеми. Понякога той ще пропусне вашия рожден ден или годишнина, което не бива да ви безпокои, защото той не влага нищо лично в това.

Дълбокомислещите хора правят тези 7 специални неща

5) Те са естествено емпатични

Те са търпеливи и активни слушатели, и са готови да ви предложат голяма подкрепа и комфорт в момент в който другите не са готови. Имат истински отговори за решаване на проблемите. Дълбокомислещите хора са емпатични и приемат другите.

6) Те са с отворено съзнание

Дълбокомислещите не са готови да приемат веднага и често нови идеи. Според психолозите тези хора са в състояние да огледат и претеглят двете страни на аргумента и са склонни да се справят по-добре с тестовете за интелигентност.

Дълбокомислещите няма ей така изведнъж, сляпо да приемат всяка нова идея, защото могат да видят и двете страни на един аргумент.

Аристотел казва: „Това е признак за образован ум – да може да приема една мисъл, без да е съгласен с нея.”

7) Те са любопитни

Дълбокомислещите са зверски любопитни за това какво се случва около тях, желаещи да знаят как работят нещата и какво кара хората да ги забелязват.

Те не са удовлетворени от историческите факти или от това какво предлагат науката и литературата, защото искат да знаят повече. Всъщност знанието ги прави щастливи .

Този начин на живот ги прави невероятно ангажирани, опитвайки се да научат поне малко за/от всичко, а скука при тях не съществува.