За простата тайна на взаимното разбиране

За простата тайна на взаимното разбиране

Мъж и жена живели заедно цели 30 години. В деня на 30-годишният им съвместен живот жената, както обикновено, изпекла питка – тя приготвяла и изпичала такава всяка сутрин, това било традиция.

На закуска тя я разрязала, намазала с масло двете части и, както обикновено, подала на мъжа си горната част, но по средата на пътя ръката ѝ се спряла...

Тя си помислила: "В деня на нашата 30-годишнина искам аз да изям тази румена препечена част на питката: за нея си мечтая от 30 години. В края на краищата, аз бях примерна съпруга, отгледах и възпитах прекрасни синове, грижех се за домакинството, толкова сили и здраве вложих в нашето семейството..."

С приемането на това решение, тя подала долната част на питката на мъжа си, а самата тя в треперещата си ръка оставила горната половина – нарушаване на 30-годишната традиция!

А съпругът ѝ, взимайки питката, възкликнал: "Какъв безценен подарък направи за мен, скъпа! 30 години не съм ял своята любима долна част на питката, тъй като смятах, че тя по право се полага на теб."

Поуката: научете се да говорите с другите хора за вашите потребности и желания!