2018-та, благодаря ти много за всички твои уроци!

2018-та, благодаря ти много за всички твои уроци!

Ти ме научи да разбирам, че всеки настоящ момент е подарък, който получавам всеки ден. Застави ме да осъзная, че миналото е просто минало, а аз винаги трябва да гледам напред.

Ти ме научи да разглеждам неуспехите си като стъпало към нещо по-голямо. Благодарение на теб аз се научих да разбирам, че всичко е за добро.

Да разбирам, че грешките проправят път в посоката, в която трябва да тръгна. Че всеки път, когато се препъвам, в крайна сметка ме приближава към успеха.

По-рано всеки завършен жизнен етап аз преживявах със съжаление и страх, че всичко вече е свършило и никога няма да бъде като преди. Но сега разбирам, че всеки финал е едновременно началото на нов период, от който аз се нуждая.

Сега разбирам, че няма причина за тревоги и страх от това, че животът ми с приключване на поредния етап ще стане по-лош. Вместо това трябва да се съсредоточа върху изобилието от нови възможности, с които животът ми става по-богат.

Ти ме научи да не се страхувам да направя скок, докато едновременно силна несигурност е вързала ръцете и краката ми. Ти ми позволи да повярвам в тази слаба надежда, която ми шепнеше "Защо не" в момент на отчаяние.

Ти разшири моята зона на комфорт, като ме застави да противостоя на страха, вместо да бягам от него. Ти закали моята упоритост, увереност и решителност да живея истински. И аз бях толкова радостна, че съм успяла да се издигна над трудностите и да бъда самата себе си.

Благодарение на теб разбрах, че промените могат да бъдат доста болезнени, но често те са просто необходими. По-добре да придобиеш смелост и да хванеш шанса с неизвестни, но безгранични възможности, отколкото да останеш завързан към историята, която е приключила.

По-добре да вярвам, че идва нещо прекрасно, отколкото непрекъснато да се задушвам в своето минало. По-добре да вървя напред и да правя нови опити, отколкото да съжалявам за изпуснатите възможности и вечно да си задавам въпроса "Какво щеше да е, ако…?".

Ти ме научи да разбирам, че настоящият момент е подарък, който получавам всеки ден. Принуди ме да осъзная, че миналото е просто минало, а аз винаги трябва да гледам само напред.

Ти ми позволи да разбера, че нещата в живота не се случват просто така, и именно научените вчерашни уроци ми позволяват да стана този силен и решителен човек, който съм днес.

2018-та, твоите уроци са трудни, но така навреме.

Ти беше строга с мен, ти превърна живота ми в пътешествие с въртележка, но тези изпитания ме научиха да не губя надежда, оптимизъм и вяра, че мога да изляза победител дори от ситуация, когато всичко върви против мен.

Ти ми даде не само попътен вятър. Имаше и бури, и дълги черни периоди, които, както ми изглеждаше, няма да мога да преживея.

Имаше и сълзи, и разбито сърце, когато всичко, което исках, е да плача и да потъвам в своето нещастие. Но имаше и добри моменти, когато моят упорит труд се възнагради по достойнство и вярата ме доведе към светлината в края на тунела.

Имаше сладки мигове на победа и триумф, когато аз отказвах да се поддам на страха и направих нещо, което преди това считах за невъзможно, смело запътвайки се към своето бъдеще.

По целия ми път, и дори в най-трагичните моменти, ти ми даде възможност да намеря тази сила, за която аз дори и не подозирах.

Давам си сметка, че всеки опит е ценен урок, който ме вдъхновява да направя още една стъпка към мечтата си. Уча се да вярвам в себе си, да вярвам в това, че мога да направя всичко, което поискам.

Уча се да обичам човека, който съм и бавно пораствам.

Благодаря ти, 2018-та година, за всички уроци, благодарение на теб аз се превърнах в съвсем друг човек в сравнение с това, което бях преди една година.