Как остаряват зодиите

kak-ostaryavat-zodiite

В зависимост от особеностите на характера, силните черти и слабите страни на всеки зодиакален знак с възрастта се проявяват по свой начин. А при някои изобщо не се проявяват.

Разбира се, става дума не за това при кого ще се появят повече бръчки или бели коси, а преди всичко за отношението на представителите на различните зодиакални знаци към "есента на живота". Все пак, притежавайки различни характери, знаците на зодиака остаряват и по различен начин.

Представителите на някои зодии се смиряват с възрастта, стават мили и грижовни баби и дядовци; други яростно се борят с възрастта, използвайки цял арсенал от козметични средства и постижения на пластичната хирургия; трети се опитват да младеят с всички сили като не се отказват от мини-полите, дори отдавна да не са в девича възраст, а четвърти остаряват много преди появата на старостта...

obidchivost-spored-znaka-na-zodiaka1ОВЕН

Овенът предпочита да не забелязва своите години. Той живее за момента, опитвайки да си мисли, че утре никога няма да дойде. Неговата бодрост на духа поддържа младежката му енергия чак до дълбока старост. Може би на 60 години Овенът няма да тръгне да носи кожени дрехи, но ще се увлича от мотоциклети със същата бясна енергия, както и четиридесет години по-рано.

obidchivost-spored-znaka-na-zodiaka2ТЕЛЕЦ

Телците обичат добре да си похапват, понякога твърде добре – така че с напредването на възрастта те обикновено наддават немалко на тегло и натрупват излишни килца. С течение на годините упоритите Телци стават все по-малко гъвкави, както психически, така и физически. Едновременно с това те са с добра издръжливост и въпреки болежките си ще живеят много дълго време.

obidchivost-spored-znaka-na-zodiaka3БЛИЗНАЦИ

Близнаците като млади си набелязват цели и вървят напред, абсолютно нямайки намерение да забавят ход с годините. Не разчитайте Близнак да си дойде у дома от работа по-рано, дори и в напреднала възраст няма да го видите почиващ пред камината. Техният стремеж за кариерно израстване продължава чак до пенсия и ако им се предостави възможност, още дълго време след нея.

obidchivost-spored-znaka-na-zodiaka4РАК

Раците са два вида: тези, които никога не порастват и тези, които в напреднала възраст обичат да се грижат за всички около себе си като Майка Тереза. Както при Лъва, Ракът наистина иска околните да го уважават за "белите му коси". От Раците се получават отлични "класически" баби и дядовци, каквито искат да имат повечето деца.

obidchivost-spored-znaka-na-zodiaka5ЛЪВ

Лъвът по своята природа е улегнал и снизходителен, което с годините се проявява все по-силно. Като стари те са вече грижовни, спокойни, величави и сдобили се с наднормено тегло индивиди. Все повече ще им се иска всеобщо уважение, авторитет и дори поклонение, както и да бъдат модел за подражание. Затова се опитват да постигнат основните цели в живота си и да се устроят възможно най-рано.

obidchivost-spored-znaka-na-zodiaka6ДЕВА

Повечето Деви започват с напредване на възрастта все по-негативно да се отнасят към заобикалящия ги свят, особено ако позволят на своята склонност към прекомерна критичност да излезе от контрол. Те обичат да се поддържат в добра форма и крепко здраве, непрекъснато усъвършенстват мозъчната си дейност. Така че старостта посрещат обикновено като поддържани дами и джентълмени, макар и доволно строги, но умни.

obidchivost-spored-znaka-na-zodiaka7ВЕЗНИ

Везните много се интересуват от външния вид, така че вземат всякакви мерки, за да могат колкото е възможно по-дълго да предотвратят появата на бръчки и излишни килограми. Обикновено успяват. И дори на 80 години Везните ще убеждават околните, че нямат още и четиридесет.

obidchivost-spored-znaka-na-zodiaka8СКОРПИОН

Скорпионите на стари години стават представителни и величави. Харесва им да мислят за себе си като за философи, натрупващи с годините достатъчно мъдрост, а и всъщност това е така. Но, за съжаление, много често възрастните Скорпиони са твърде зациклили на своите идеи и убеждения, чак до упорство и дори натрапчивост.

obidchivost-spored-znaka-na-zodiaka9СТРЕЛЕЦ

Стрелците, както и Овните, с всички сили избягват да мислят за старостта. Понякога толкова много, че при тях това се превръща в маниакална идея и те започват да досаждат на околните с въпроси за своята предполагаема възраст с надеждата да получат комплименти. Впрочем, тези комплименти обикновено са оправдани, защото Стрелците въпреки нежеланието си да се грижат за себе си в някаква степен, успяват да съхранят привлекателност и сексапилност до дълбока старост.

obidchivost-spored-znaka-na-zodiaka10КОЗИРОГ

Козирогът е знак, най-често асоцииращ се с времето, до голяма степен, защото го управлява Сатурн – планетата, която отговаря за времето. Но това, което е интересно – за самите Козирози времето тече сякаш в обратна посока. Козирозите се раждат едни такива "малки старчета" и с годините не стават сериозни, отговорни и мъдри, а колкото повече порастват в характера им се добавя все повече детинщина, а на старини са вече тотални деца.

obidchivost-spored-znaka-na-zodiaka11ВОДОЛЕЙ

При Водолеите влиянието на Сатурн също е доста силно, така че те, както и Козирог, в детството си са много сериозни, дори понякога самодоволни и високопарни. С течение на годините Водолеите стават все по-ексцентрични, престават да се интересуват какво мислят за тях околните. На 80 години все още могат да носят доста предизвикателно облекло и да се държат така, както те искат.

obidchivost-spored-znaka-na-zodiaka12РИБИ

Рибите, както никой друг знак на зодиака, панически се страхуват от настъпването на старостта. И не толкова по отношение на собствения си външен вид, колкото защото още толкова не е направено, не е преживяно, не е изпълнено! Именно затова Рибите обичат да правят равносметки на дадени етапа от живота си, да сравняват, отчитайки натрупванията. А в края на краищата, колкото по-малко Рибите се вълнуват от подобни отчети, толкова по-дълго живеят, защото нищо не вгорчава живота така, както постоянното безпокойство.