Очарователните Коледни клипове на Джон Люис (John Lewis)

Рекламите на Джон Люис
Най-прекрасното време на годината бързо приближава и то се чака с още нещо от развълнуваните британци – Коледната реклама на Джон Люис.

2011 е годината, която циментира Lewis като крал на коледните реклами (по-надолу ще ви покажем с какво). След излъчването на рекламата пред магазините им се извиват огромни опашки. От тогава всяка година те са изправени пред предизвикателството да ни поднесат нещо още по-смело и по-добро. Според нас се справят.

Едно малко момче и въображаемото му чудовище са звездите за 2017 година в дългочаканият от поклонниците на магазина коледен поздрав. Двуминутната приказка за приятелството между Моз Чудовището и Джо е озвучена с песента  на Бийтълс "Златна дрямка", изпълнена от манчестърската банда Elbow.


Вижте как през годините Lewis е поздравявал клиентите си:

2008: От мен за теб

Рекламата е с послание: "Ако познаваш човека, ще откриеш подходящия подарък за него". Като фон звучи песента на Бийтълс - From me to you.

2009: Sweet Child O' Mine

Това е първата година, в която започват традицията известни в миналото хитове да се изпълняват от съвременни творци с кавър на Guns N' Roses - Sweet Child O' Mine, изпълнен от Taken By Trees.

Рекламата показва как деца отварят подаръци за възрастни – големи чехли, кафемашина, електронен четец и послание: „Припомнете си как сте се чувствали на Коледа. Подарете на някого това чувство.“

2010: A Tribute to Givers

Ели Голдинг изпълнява кавър на песента на Елтън Джон "Твоята песен". Рекламата показва как хората се опитват да изненадат любимите си дори със странни подаръци коледни подаръци. Двама родители се промъкват нагоре с конче, докато децата им гледат телевизия, мъж се мъчи да увие свещи, малко момче закача подарък на къщичката на кучето си.

"За тези, за които ви е грижа", се казва в рекламата.

2011: Дългото чакане

Годината, в която Джон Люис се бетонира като най-големия майстор на Коледните реклами. Търговецът използва рекламно си време, за да разкаже цяла история и рекламата му не съдържа нито един негов продукт.

Едно малко момче чака неспокойно настъпването на Коледа, опитвайки се да използва дори магия, за да накара часовника да се движи по-бързо.

Големият, сърцераздирателен обрат е, когато се разбира, че той не е нетърпелив за собствените си подаръци, а просто няма търпение да даде на родителите си своя подарък.

След излъчването на тази реклама, магазините на Джон Люис едва издържат на наплива от клиенти.

2012: Пътуването

Джон Люис вече има стандарт, под който не може да падне, след невероятния успех през 2011година. Придържайки се към темата за историята, рекламата показва снежен човек, който превъзмогва трудности, изкачва високи планини, пресича оживени магистрали, за да намери пътя си към магазин (вероятно Джон Люис) и да купи на снежната си приятелка шал, за да ѝ е топло.

Рекламата е представена с кавър на песента "Силата на любовта" на Frankie Goes to Hollywood, изпълнена от Габриел Аплин и насърчава зрителите да "дават малко повече любов тази Коледа".

2013: Мечката и заекът

"Имаше едно животно, което никога не беше виждало Коледа", започва рекламата, преди да се отвори на анимирана сцена, показваща мечка, която носи заек на гърба си. Когато снегът пада, мечката отива в пещера, за да презимува и оставя своя приятел, заека, сам за празничния сезон. Докато заекът не измисля перфектния коледен подарък за мечката: будилник.

Лили Алън пее кавър на "Някъде само ние знаем" на Кийн. "Подарете на някого Коледата, която никога няма да забрави" е посланието към зрителите.

2014: Пингвинът Монти

2014 оставаме на темата с животните, която през годините работи толкова добре за Люис. Том Одел изпълнява кавър на песента на Джон Ленън "Истинска любов". Разказва ни историята на Монти - пингвин, който си мечтае за любов по Коледа.

Монти се оказва въображаем герой, с който момчето е оживило своя играчка. Под коледната елха чака женски пингвин.

"Дайте на някого Коледата, за която  мечтае".

2015: Човекът на Луната

През 2015 година универсалният магазин избра да докосне сърцата на купувачите си с тази невероятно тъжна реклама. Историята показва момиче, което забелязва самотен старец на луната, докато гледа през телескопа си. За Коледа му изпраща подарък, телескоп, с който да се виждат.

Норвежката певица Aurora изпълнява кавър на "Half The World Away" на Oasis.

"Покажи на някого, че е обичан тази Коледа"

2016: Боксерът Бъстър

През 2016 г. в рекламата за 1 млн. паунда главната роля е на кучето Бъстър (играе се от Биф от Бедфордшир), което гледа тъжно как лисици, язовци, катерици и таралежи  се забавляват на градинския батут. Но в Коледната сутрин той сам започва да лети.

Електронното трио Vaults е бандата зад песента, която е кавър на "Един ден аз ще летя" на Ранди Крофорд.

"Подаръците, които всеки обича"


Весели Коледни и Новогодишни празници, приятели! Ще се радваме ако попълните анкетата и споделите в коментарите коя от историите ви е докоснала.